onsdag 8 oktober 2014

Stjärnklart av Lars Wilderäng

Titel: Stjärnklart
Författare: Lars Wilderäng
Antal sidor: 403
Serie: Del 1 Stjärnklart
Förlag: Massolit

Beskrivning från Adlibris:

Elektronik har inget immunförsvar.

Det är något som inte stämmer med de allt fler trasiga telefonerna som har lämnats in för reparation runtom i landet. De är stendöda.

Samtidigt börjar en rad oförklarliga händelser i samhället avlösa varandra. Ett fabrikationsfel i bilarnas mikrochips förvandlar snabbt vägarna till bilkyrkogårdar. Tågen drabbas av elfel, hyllorna i affärerna gapar tomma, sommarförkylningarna blir allt segare och strömavbrotten blir en del av den nya vardagen.

På Karlsborgs flygplats står elitsoldaten Gustaf Silverbane redo för utlandsinsats när något går fruktansvärt snett och ett eldsken fyller himlen. Survivalisten Filip Stenvik får se sin tidigare hånade hobby förvandlas till blodigt allvar. I den tilltagande ovissheten driver polisen Peter Ragnhell sina redan okonventionella metoder för brottsbekämpning till sin spets. Samtidigt gör programmeraren Anna Ljungberg en upptäckt som hotar att förändra förutsättningarna för allt mänskligt liv på jorden. Eller är det redan för sent?

Efter ännu ett strömavbrott förändras allt. Den mörka hösten går in i en stjärnklar vinter där kaos råder och få överlever.


Mina  tankar om boken:

Skulle nog beskriva den här boken som en dystopisk thriller. Riktigt spännande och välskriven.

Väcker en del tankar när man läser och  det är skrämmande hur snabbt ett samhälle skulle kunna raseras om exempel strömmen försvann en längre tid.

Det är många karaktärer man får följa i boken. Det känns inte som en nackdel för man fångas in riktigt snabbt i de olika historierna och i människornas öde.

Läste ut den här boken väldigt snabbt för det är en klassisk blandvändare. Väldigt svårt att lägga undan för samtidigt som den är spännande är den även intressant att läsa.

Hur länge klarar vi oss utan ström egentligen?
Ett bra tag hade jag nog svarat INNAN jag läste den här boken men nu tror jag absolut att vi inte hade klarat oss särskilt bra.

Det tar inte lång innan människorna i boken får panik, börjar plundra, flyr sina hem osv.
Mediciner tar slut och städer förvandlas till soptippar.

Detta är en bok jag absolut rekommendera!

Betyg:

5/5

Köp boken på Adlibris / Bokus


4 kommentarer:

 1. Oj, jag har känt mig lite nyfiken på den här boken, det låter som att den skulle passa mig perfekt. Jag tror jag blev övertygad nu :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska bli kul att höra vad du tycker sen!

   Radera
 2. Den här blev jag nyfiken på nu måste jag säga.

  SvaraRadera