torsdag 1 december 2016

Generation Loss av Elizabeth HandGeneration Loss har blivit hyllad av sina läsare så det var med stor förhoppning om en riktig läsupplevelse som  jag började läsa.
Och jag läste och läste.. Och nej, det hände ingenting.

Eller ja, i boken hände det saker men hos mig var det ingen känsla överhuvudtaget.
Det som fick mig att läsa vidare var förhoppningen att kanske det snart händer något men till slut ville jag bara veta upplösningen och kunna gå vidare till en annan bok.

Ärligt talat trodde jag att den här boken skulle passa mig perfekt eftersom huvudpersonen Cass Neary har beskrivits som en tuffare och råare version av Lisbeth Salander från Millennium serien.
Men nej, jag såg inga likheter alls.

Generation Loss handlar om Cass Neary som för sisådär trettio år sen var en ganska bra fotograf och känd men nu har hon kommit fel i livet och missbrukar och tar dagen som den kommer.
En dag får hon ett erbjudande att åka och intervjua en tillbakadragen fotograf som bor på en ö utanför Maines kust.
Väl där så märker Cass att allt inte är som det ska.
Människor och djur har försvunnit och det verkar inte stå rätt till på ön.

Just den här lilla ön utanför kusten är väl det enda som jag tyckte var positivt i  boken. Älskar när böcker utspelar sig på kalla, regniga och isolerade platser.

Betyg:

2/5

Finns på Adlibris / Bokus

4 kommentarer:

 1. Åh, det är så tråkigt när det blir så där när man hoppats mycket på en bok.

  SvaraRadera
 2. Nu är jag glad att jag bestämde mig för att inte läsa den här. När jag kollade upp lite mer vad den handlade om så lät den inte alls som för mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns bättre böcker att läsa kan jag tycka. Men ändå så har den fått fina recensioner av andra så kanske bara mig den inte passade helt enkelt :)

   Radera