söndag 10 november 2013

En smakebit på søndag -Gone Girl av Gillian Flynn

Vart tog helgen vägen??

Söndag i gen och tid för veckans smakbit!
Vill du läsa andras smakbitar eller själv delta så kika in Här!

I natt låg jag vaken ända till två och sträckläste Gone Girl av Gillian Flynn.

Åhh vad jag gillar hennes böcker. Nu har jag förvisso bara läst en av henne tidigare och vill du läsa mina tankar om den så hittar du de här.

Gone Girl handlar om det gifta paret Nick och Amy. En morgon när Nick kommer hem är Amy försvunnen och polisen blir snabbt inkopplad. Nick blir misstänkt att ha mördat Amy men är hon verkligen död? 
Vem lurar vem?

Min smakbit kommer från sidan 40:

"Jag började springa samtidigt som jag vrålade hennes namn. Genom köket där en kanna tevatten hade kokat torrt, ner i källaren där gästrummet var tomt och sedan ut genom köksdörren.
Jag störtade tvärs över gårdsplanen ut på den smala bryggan i floden. Jag kikade ner vid sidorna av den för att se om hon satt i vår roddbåt där jag en dag hade hittat henne fastgjord vid bryggan, gungandes i vattnet och med ansiktet vänt mot solen och ögonen slutna, och när jag kikade ner mot flodens glittrande reflexer på hennes vackra lugna ansikte hade hon plötsligt öppnat de blå ögonen utan att säga något till mig, och jag hade inte heller sagt något utan ensam gått tillbaka in i huset.
-Amy!
Hon var inte i båten på  vattnet, hon var inte i huset. Amy var inte där.
Amy var borta"


7 kommentarer:

 1. Jag har ju precis (äntligen) läst min första Flynn, Mörka platser, och jag gissar att den här boken kommer att flytta hem till mig så småningom :)

  SvaraRadera
 2. Tack för smakbiten. Den här läste jag förra året, och trots att hon är bra så var det den jag gillar minst av hennes böcker.

  SvaraRadera
 3. Jeg har lest de to andre bøkene hennes og likte dem kjempegodt. Denne står i skal lese hyllen min og venter på at jeg skal få tid :-) Ønsker deg en fin søndagskveld!

  SvaraRadera
 4. Har hört talas om boken och visst låter det spännande. Lite för spännande för mig, tror jag. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 5. Den här har jag lyssnat på, Flynn är onekligen en intressant författare :)

  SvaraRadera
 6. Gillian Flynn står på läslistan. Känns som jag är nästan ensam om att inte ha plockat upp hennes böcker ännu :)

  SvaraRadera
 7. Gillian Flynn... Helena, jag har inte heller läst något av henne ännu, men det borde man ju göra. Det klart man blir nyfiken när så många verkar gilla hennes böcker!

  SvaraRadera