fredag 2 januari 2015

Lejontämjaren av Camilla Läckberg

Titel: Lejontämjaren
Författare: Camilla Läckberg
Antal sidor: 351
Serie: Fjällbacka Del 9
Förlag: Forum Bokförlag

Beskrivning från Adlibris:"Det är januari och kylan har Fjällbacka i sitt grepp. En halvnaken flicka irrar genom den snöiga skogen, ut på en väg. Bilen kommer som från ingenstans och hinner inte väja.

När Patrik Hedström och hans kolleger får larmet om olyckan är flickan redan identifierad. För fyra månader sedan försvann hon på väg hem från ortens ridskola och därefter har ingen sett henne. Det visar sig att hon utsatts för ofattbara grymheter, och risken är att hon inte är ensam om sitt öde.


Samtidigt håller Erica Falck på att gräva i ett gammalt fall, en familjetragedi som ledde till en mans död. Gång på gång besöker hon hans fru som dömdes för mordet, men utan att få reda på vad som hände. Vad är det kvinnan döljer? Erica känner på sig att något inte stämmer. Och det verkar som om det förflutna kastar sin skugga över nuet."Mina tankar om boken:

När jag hade läst Änglamakerskan av Camilla Läckberg så bestämde jag mig att göra slut med Patrik, Erica och Fjällbacka.
Kände att serien hade gjort sitt och att det inte gav så mycket mera.

Sen fick vi vänta tre år innan fortsättningen kom och under tiden hann jag väl glömma det jag inte att hade tyckt om med serien.
Så jag bestämde mig för att ge Lejontämjaren en chans och det var ett klokt val.

Den här boken är bra, kanske den bästa i serien!

Riktigt spännande och välskriven.
Tyvärr är den som många andra deckare att så fort den är utläst så glöms den bort.
Lämnar inga djupare intryck men underhåller för stunden.


Betyg:

4/5

Köp boken på Adlibris / Bokus / CDON

7 kommentarer:

 1. Jag tyckte också om Lejontämjaren, den kändes som att den hade en lite mörkare ton (som jag gillade) än några av de tidigare delarna :)

  SvaraRadera
 2. Kände som du efter Änglamakerskan men har liksom också förträngt det lite nu ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja man glömmer så lätt! Haha kommer säkert läsa vidare i den här serien med om det blir fler delar!

   Radera
 3. Nu är hon med på min boktolva så i år ska hon bli läst.

  SvaraRadera
 4. Jeg leste akkurat ferdig Lejontämjaren. Den kommer ikke ut på norsk før i neste måned, men jeg gledet meg sånn til en ny Läckbergbok at jeg like godt kjøpte den på svensk. Likte den ganske godt, den var utrolig spennende! Men jeg er kanskje der nå som du var etter Englemakersken. Føler at selve "krimdelen" er veldig godt utført, men "Erica og Patrik-delen" er litt slapp. Det virker som om Läckberg har gått lei selv, og det er synd, for hun. kan. krim!

  SvaraRadera