söndag 19 juni 2016

Prio ett av Emelie ScheppBeskrivning från Adlibris:

"En tidig morgon i mars hittas en kvinna svårt sargad i sin lägenhet i Norrköping. Först på plats är ambulanssjuksköterskan Philip Engström som gör allt för att rädda hennes liv. Då ytterligare ett offer hittas går den ohyggliga sanningen upp för honom och han är tillbaka där allt en gång började.
När åklagare Jana Berzelius kopplas in som förundersökningsledare börjar även hon se ett obehagligt mönster. Och det som först såg ut som ett enstaka vansinnesdåd växer snabbt till någonting betydligt större.
Vem ligger bakom de fruktansvärda morden?
Tillsammans med kriminalkommissarie Henrik Levin och kriminalinspektör Mia Bolander är Jana fast besluten att ta reda på sanningen. Samtidigt blir hon uppsökt av en person från sitt förflutna, en person som tvingar henne att gå långt utanför lagens gränser."

Mina tankar:

Oj vad jag gillar den här serien om Jana, Henrik och Mia.
Redan när jag läste Märkta för livet som är den första boken i serien så kände jag att det här var något att hålla koll på.
Vilket visade sig att stämma eftersom Emelie Schepp har blivit en av Sveriges främsta deckarförfattare.

Prio ett är lika bra som de föregående böckerna även om Vita spår nog är min favorit så ligger inte den här långt efter.
Det jag kan sakna lite i Prio ett är att jag hade velat ha lite mer av Janas berättelse.
Är så himla nyfiken på hennes bakgrund.

Mia Bolander är ändå min favorit i den här serien. Hon framställs ju inte som världens mest sympatiska och positiva människa men jag gillar henne.
Hon känns intressant och jag tror och hoppas att Emelie Schepp har stora planer för henne.

Som vanligt efter att ha läst ut en bok av Emelie så längtar jag redan efter nästa.
Har du inte läst den här serien och om du gillar deckare med spännande och lite annorlunda karaktärer så vad väntar du på?

Betyg:

5/5
 
En spännande bok som inte går att lägga i från sig, förtjänar full pott!

Köp boken på Adlibris / Bokus


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar