torsdag 9 juni 2016

Mannen mellan väggarna av Emma ÅngströmBeskrivning från Adlibris:

"Kort efter att en barnfamilj flyttar in i ett hyreshus på Tegnérgatan sker ett mord i samma byggnad. Det är ett av de märkligaste morden i Stockholms historia. En kvinna försvinner från sitt hem och hittas två veckor senare av sin man i hallen i deras gemensamma bostad.
Alla är förbryllade. Var har kroppen varit gömd? Och hur har gärningsmannen kommit in och ut ur lägenheten?
Samtidigt sker allt underligare saker. En hund hittas död på gatan, mat försvinner ur kylskåpen och en outhärdlig stank sprids i huset. Och när den lilla flickan i den nyinflyttade familjen leker Anden i glaset knackar det plötsligt i väggarna."

Mina tankar:

Så fort jag hörde talas om den här  boken så ville jag läsa den för jag tyckte handlingen verkade vara jättespännande.

Tyckte den började bra och det blev ganska så snabbt spännande.
Men efter ett tag så känns det som det inte händer så mycket och den där rysaren jag hade förväntat mig att få läsa blir det inget med.
Jag vill få gåshud och jag vill bli skrämd men inte ens när jag läser boken ensam hemma på natten så händer det något.

En annan sak som inte föll mig i smaken är karaktärerna.
På något sätt kom jag inte nära dem och huvudpersonen Alva känns ganska platt och jag kände mig inte engagerad i varken hennes tankar eller handlingar.
Hon ska ju framstå som lite utstött och ensam och det gör hon men ändå känns det som det är något annat som hänt med henne som inte riktigt kommer fram.
Jag förstår att något har hänt hos familjen tidigare och det är därför de flyttat men samtidigt tycker jag den historien borde fått mer utrymme för att få en betydelse eller tagits bort helt för nu känns det enbart lite svävande.

Nu till det positiva!
För det finns en del som jag gillade också.
Språket är väldigt enkelt och lättläst och det gillar jag. Texten flyter på lätt utan massa krångel eller överflöd.

Slutet gillade jag!
Först blev jag lite besviken för att det var så pass öppet men efter funderat ett tag tyckte jag det var helt rätt slut till den här boken.

Betyg:

Blir ett godkänt betyg till boken trots allt.
Jag tror också att många kommer gilla den här och tycka att den är både otäck och spännande, bara jag som inte är så lättskrämd.

3/5

Köp boken på Adlibris /Bokus 

Tack till Piratförlaget för recensionsexemplar!
3 kommentarer:

  1. Ojdå, det här kan nog vara det första jag läser om den här boken som inte är så positivt. Fick den för ett par veckor sedan så vi får väl se när den blir läst :)

    SvaraRadera
  2. Jag är tvärtom angående slutet, jag önskar det var mer stängt :)

    SvaraRadera
  3. Jag tyckte den var obehaglig, kanske för att karaktärerna var som de var, men ryslig är nog inte rätt ord för att beskriva den egentligen ;)

    SvaraRadera