tisdag 28 maj 2013

Book Rescue Tag

Blev taggad av Frida på Fridas Bokhylla för ett par dagar sen att göra denna tag. Jättekul!

De flesta kanske har läst om Book Sacrifice Tag där man skulle välja vilka böcker man kunde offra i massa konstiga situationer men här är det tvärtom. 
Här ska man välja böcker att rädda i stället!1. En lånad bok.

Du står i biblioteket och omges av alla böcker du någonsin lånat och läst. Helt plötsligt hörs bibliotekariens skrik, och han/hon skriker ut i biblioteket att en vulkan i närheten har börjat spruta lava, och att den lavan tar sig fram onaturligt snabbt för att vara lava. Din ända chans att överleva är att springa till närmaste höga berg. Du får en stark känsla av att behöva rädda en av böckerna i biblioteket, men berget ligger ett par kilometer bort och du orkar bara springa den sträckan med en bok.
Vilken bok som du någon gång lånat på biblioteket bestämmer du dig för att rädda?
Jag skulle välja Katedralen vid havet av Ildefonso Falcones.

En  ganska tjock bok så jag hade att göra i fall jag skulle bli sittande på berget länge innan hjälp kom!


2. En tegelsten.

Du är på en månadslång kryssning och har tagit med dig en hel väska med alla dina
tegelstens-böcker så att du ska ha något och läsa under hela månaden. Mitt ute på havet hörs en smäll, det är en av motorerna som har exploderat, och skeppet sjunker nu i en hissnande fart. Du sitter och läser en av tegelstenarna uppe på däck, du hinner inte springa till hytten för att hämta de andra böckerna, utan måste direkt ner i en av livbåtarna.
Vilken tegelsten skulle du helst ha läst vid det tillfället i vetskapen om att det är den enda boken du kan rädda?Hade valt Flickan från ingenstans av Justin Cronin.

Håller på och läser den nu till och från och vill verkligen veta hur det kommer att sluta!3. En bok på översta hyllan.

Det har börjat en brand i ditt hus/lägenhet som har spridit sig
till din bokhylla, varav hela din hylla står i brand förutom översta hyllplanet.
Vilken bok räddar du undan lågorna som står på översta hyllan i din bokhylla?Femtio nyanser av honom av E L James.

Va? Kanske nån nu tänker.. Har hon inget bättre i översta hyllan..
Men ärligt talat så gillar jag faktiskt boken!4. En bok på TBR-listan.

Tänk dig följande; Du har precis varit i bokhandeln och köpt alla de böcker du har på din TBR-lista. Eftersom att det var så många böcker tog du med dig en kärra att förflytta böckerna i, och behövde därför inte någon påse. Helt plötsligt öppnas himmeln och regnet öser ner. Du kan rädda en av böckerna du precis köpt genom att stoppa den innanför jackan/koftan, men det är också allt som får plats.
Vilken bok (som du ej har läst) väljer du att rädda?Jättesvårt att välja, men en bok som ligger i läshögen är Hemligheten på Mercy Close av Marian Keyes.

Måste verkligen ta tag i den snart då jag verkligen vill läsa den!5. En Serie.

Ett event för bokälskande äger rum ute på landet och du njuter av att vara där. Det har samlats ihop vad som känns som en miljon böcker, och du hittar alla serier du någonsin läst i var sin hög vart du än ser. En skördetröska som skördade en åker precis intill är utom all kontroll och kör i högsta hastigheten mot högarna med serier. 
Vilken serie räddar du undan att strimlas sönder av maskinen?


Twilight serien av Stephenie Meyer

Älskar Älskar denna serie!
Klart jag räddar den!6. Ett Vackert omslag.

Ännu en gång befinner du dig i en bokhandel, den här gången står du mellan hyllorna och kollar in de böckerna med de finaste omslagen, när en av bokhandelns fönster exploderar i glasskärvor och ett hårigt monster hoppar in. Monstret verkar avsky synen av de vackra omslagen och du bestämmer dig för att ta med dig det vackraste omslaget du kan hitta som skydd mot alla monster och bevara det för alltid.
Vilken bok har ett så vackert omslag att du tror att det skulle kunna skydda dig mot de monster som numera dominerar världen? (kan vara en bok du läst eller en bok du inte läst)Omslaget på Överenskommelser av Simona Ahrnstedt  tycker jag är så fint! Nästan att man önskar att man hade de där långa röda håret själv!

7. Sista boken i ditt liv.

Du vaknar på morgonen, och dem säger på nyheterna att solen har börjat brinna mindre och mindre på bara några timmar och att den inte kommer skina alls efter nästa natt. Solen kommer alltså efter sin nedgång i kväll aldrig mer gå upp, och saknandet av sol kommer göra planeten obeboelig.
Vilken bok läser du i vetskapen om att det kommer bli den sista boken du någonsin läser?
Hade nog velat läsa nåt roligt och då får det bli Bockarna Bruse på badhuset av Björn Rörvik.

En väldigt söt och rolig liten bok!Har inte så stor koll på vem som gjort denna tag så jag taggar vidare alla som vill!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar