lördag 4 maj 2013

Mörka platser av Gillian Flynn

Titel:  Mörka platser
Författare: Gillian Flynn
Språk:  Svenska
Antal sidor: 430
Utgiven: 201210
Förlag: Modernista


Beskrivning från Adlibris:

Libby Day var bara sju år när hennes mamma och två systrar mördades i det som kom att kallas Satansoffret i Kinnakee. Medan hennes familj låg döende flydde Libby från deras lilla bondgård och ut i den stränga vinterkylan. Hon överlevde - och vittnade om hur hennes femtonårige bror Ben var den skyldige.

Tjugofem år senare spårar en grupp påstridiga privatspanare upp Libby i hopp om att hitta bevis för att Ben är oskyldig. Ben sitter fortfarande i fängelse och Libby lever på smulorna från en fond, upprättad av välgörare som sedan länge glömt bort henne. Libby ser en chans att tjäna en hacka på sin tragedi. Mot en summa pengar tar hon kontakt med de som var involverade den där gången. Kanske ska det visa sig att hennes vittnesmål inte var så vattentätt trots allt

Libbys efterforskningar tar henne från sjaskiga strippklubbar i Missouri till övergivna turiststäder i Oklahoma, och undan för undan börjar den ohyggliga sanningen uppdagas för henne. Libby är tillbaka där hon började och där hon egentligen alltid varit: På flykt från verkligheten. På flykt från en mördare.

Mitt omdöme:
Tog inte många sidor innan jag var fast i boken.
Libby Day är en intressant person att följa pga det hon har varit med om så är hon lite udda. Har inte heller stött på en sån karaktär som hon i någon annan bok.
Man får följa 3 personers berättarperspektiv i boken. Libby i nutid och  mamman Patty Day och brodern Ben Day ett par dagar före morden. 
Det jag gillar allra mest är Bens perspektiv. Tycker så synd om honom eller ja, jag tycker väl synd om hela familjen egentligen.

Boken är väldigt mörk och utspelar sig på ganska sjaskiga ställen. Under tiden man läser så känns det verkligen som man är där och möter alla dessa sorgliga personer.
Läste ut boken väldigt fort för det är en riktig bladvändare och efter ett tag har jag misstankar mot alla.

Brukar kunna klura ut vem den skyldiga är men i denna var det omöjligt. Slutet blir som ett slag i ansiktet!

Gillar Gillian Flynns skrivsätt och hur hon binder i hop allt!
Kommer definitivt läsa mer av henne och tror att en ny bok på svenska är på gång till hösten.

Betyg: 4/56 kommentarer:

 1. Verkligen en mörk bok! Jag måste ju göra en bokbeställning sen för en av böckerna för deckar cirkeln oxå :( Det går verkligen inte bra..hamnade på loppis idag och kom hem med 5 böcker! Och tvingade på mamma två och en till dottern :P

  SvaraRadera
 2. sv: Hoppas vi får se före och efter bilder när du fått lite ordning bland dina böcker då!!

  SvaraRadera
 3. Detta låter som en bra bok :) den ska upp på läslistan :)

  SvaraRadera
 4. vilken ordning är det på dom böckerna? Vilken ska man läsa först & så vidare?
  tacksam för svar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gillian Flynns böcker är fristående så egentligen spelar det ingen roll vilken ordning man läser dem i. Jag tycker om alla tre böcker som hittills kommit ut! Hoppas du kommer gilla de!

   Radera