måndag 28 september 2015

Ole dole av M.J Arlidge

Beskrivning från Adlibris:

"Ett ungt förälskat par vaknar upp ur medvetslöshet, desorienterade och fångna i något som verkar vara en kakelklädd container. Det är mörkt och kallt, och det är omöjligt att ta sig ut. Deras fängelse tycks först vara helt tomt men när de famlar i mörkret finner de två saker: en revolver och en mobiltelefon.
Det ringer i mobilen. En röst talar om att vapnet är laddat med en kula. Den som skjuter den andra kommer att bli fri och få leva. Därefter bryts samtalet.
Det tar två veckor av hunger, skräck, smuts och kyla innan en av dem ger efter.
Någon har satt den här typen av kidnappningar i system; fler par försvinner - arbetskollegor, mor och dotter, två prostituerade kvinnor. Alla ges samma förutsättningar och alla ställs inför samma ultimatum. En får leva. En ska dö.
Kriminalkommissarie Helen Grace och hennes kollegor har aldrig upplevt något liknande. De ser inget samband mellan offren. Helen är skicklig, stark och rättfärdig. Men hon har själv upplevt fruktansvärda saker och måste regelbundet ge utlopp åt sina inre demoner genom att låta sig piskas.
När Helen äntligen tycker sig se ett mönster i utredningen är lösningen långt värre än hon någonsin kunnat ana."


Mina tankar

Det här måste vara höstens ruggigaste bok. 
Iallafall själva grundhistorien, att två personer som känner varandra och till och med älskar varandra tvingas att välja vem som ska leva och vem som ska dö.

Fy ryser vid själva tanken och de är det som gör den här boken så skrämmande för när man sätter sig själv i situationen så kryper det i hela kroppen av obehag när man läser.

Jag gillar verkligen huvudkaraktären Helen Grace.
Hon känns väldigt komplex och man vet att hon har något tungt i bagaget.
Det gör henne intressant att följa, att man inte riktigt vet vad man har henne.

Det här var en riktigt sträckläsningsbok och jag rekommendera alla som gillar spännande böcker att plocka upp den här i höst.

Nu håller vi tummarna att fler böcker om Helen blir översatta till svenska för jag vill gärna läsa mer!

Betyg

4/5

Tack Lind & Co för boken!

Finns att köpa på Adlibris / Bokus / Cdon2 kommentarer:

  1. Intens smakebit det der, skjønner godt at du leste i et strekk :)

    SvaraRadera
  2. Jaaa visst var Ole dole bra!! :) Jag har hört att det ska översättas fler böcker, just nu finns det tre till och innan de är översatta hoppas jag att M.J. Arlidge hinner skriva fler :) Det här kan helt klart bli en av mina favorit serier!

    SvaraRadera