onsdag 9 september 2015

Pythians anvisningar av Jerker Eriksson och Håkan Axlander-SundquistTredje och avslutande delen i serien Victoria Bergmans svaghet.

Kråkflickan och Hungerelden är de två tidigare delarna.

Nu var den här serien slut och jag vet inte riktigt vad jag tycker om den här avslutande delen.

Jag älskade Kråkflickan och tyckte den var fantastiskt bra. Hungerelden var även den spännande och bra men Pythians anvisningar är nog den svagaste boken i serien.
Den känns rörig och det är mycket att hålla ordning på. Samtidigt är den skriven på det sättet som gör att man inte bli lika påverkad av det som sker som man blev i de tidigare böckerna.
Vet inte om det är för att det är för många karaktärer att hålla ordning på eller för att man som läsare matas med massor av information.
Jag har iallafall svårt att ta mig till det som händer och läsningen känns lite seg.
Tycker ändå att de flesta trådar knyts ihop på slutet men jag hade nog önskat mig ett mer chockerande slut men i stället så blev det ett ganska ljummet "jaha.."


Vill ändå rekommendera den här serien för trots svagheter så är det en väldigt unik och spännande historia vi får ta del av.Köp boken på Adlibris / Bokus / cdon6 kommentarer:

 1. Men åh :( blev inte så taggad att läsa klart trilogin nu :P Men kanske i framtiden!
  För känns som att omjag inte riktigt gillade första delen som verkar vara den bästa så lär jag få kämpa mig igenom de andra två... eller så kanske jag skulle tycka tvärt om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja kanske att du hade tyckt tvärtom. Men det är svårt att fortsätta en serie om man inte gillade första boken.

   Radera
 2. Jag tyckte allra bäst om första delen, men denna tredje gillade jag nästan lika mycket. För mig var det andra delen som var sämst :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Första delen var så bra tyckte jag sen var det nog svårt för de andra böckerna att mäta sig med den. Men kul att du gillade denna!

   Radera
 3. Jag har första delen i den här serien. Hoppas på att hinna börja på den snart.

  SvaraRadera