måndag 31 oktober 2016

Liv av Mikaela BleyBeskrivning från Adlibris:

"Det är en varm dag i slutet av augusti när kriminalreportern Ellen Tamm lämnar Stockholm för att åka till sitt föräldrahem i Sörmland. Hon kan inte längre fly från det förflutna och de mörka minnen som väcktes till liv när hon rapporterade om fallet Lycke i början av sommaren. Nu ska hon tillbaka till platsen där allt började, när hon var åtta år och hennes tvillingsyster dog.
När Ellen stannar för att tanka i Stentuna, utmed riksväg 52, får hon höra att en kvinna har hittats brutalt ihjälslagen vid en åker en bit därifrån. Ingen tycks veta vem hon var eller vad hon gjorde i trakten, och mordet skakar många i byn.
Ellen börjar nysta i den döda kvinnans öde och ju mer hon börjar gräva i vad som hänt, desto mer inser hon att rymmer mörka hemligheter och att det är mycket som inte är som det verkar. Inte minst när det gäller henne själv och systerns död."

Mina tankar:

Jag gillade verkligen Lycke som är första boken om Ellen Tamm och såg därför fram emot att få läsa den här.
Blev inte det minsta besviken utan kan nog tycka att Liv är snäppet bättre än Lycke.

Ellen kämpar på med sin tillvaro efter händelserna som utspelade sig i Lycke  men även med det förflutna som kryper närmre och närmre.
Ellen är en ganska så svår karaktär men jag tycker om henne. 
Vet att jag beskrev henne som lite mystisk efter att ha läst första boken men nu börjar man få svar på en del frågor om varför hon är som hon är.

Det här är en lättläst och intressant bok som behandlar för mig ett ganska okänt ämne, nämligen polygami. 
Man vet heller inte vad som pågår bakom stängda dörrar och även om utsidan är bra kan det var helt annorlunda på insidan.
Slutet var väldigt spännande och nu vill man ha en fortsättning direkt!

Rekommendera både Lycke och Liv till dig som gillar spännande böcker med en intressant huvudperson. 

Betyg: 

4.5 / 5


Köp boken på Adlibris / Bokus

Tack Lind & Co för boken!


2 kommentarer: