torsdag 24 november 2016

Välkommen hem av Ninni Schulman


Beskrivning från Adlibris:

"En sensommardag får Magdalena Hansson en inbjudan till en återträff med sin högstadieklass. Tanken är att de ska sova i klassföreståndarens sommarstuga, precis som de gjorde en helg i nian. De ska äta och umgås och gå på spökvandring i skogen. Precis som då.
Magdalena känner bara olust. De senaste veckorna har hon blivit utsatt för grovt näthat och hon skulle mycket hellre tillbringa helgen tillsammans med Petter, som äntligen är hemma från Norge där han numera jobbar. Men eftersom en av klasskamraterna idag är musiker och dokusåpakändis åker hon dit för att göra ett reportage till Värmlandsbladet.
På festen faller alla tillbaka i gamla mönster. Allting spårar ur och Magdalena blir kvar mitt i kaoset. Sent på kvällen hittas en av klasskamraterna brutalt mördad. Dagen efter hittas ännu en person i klassen död på Hotell Monica. Tillvägagångssätten verkar helt olika, men det måste väl ändå vara samma gärningsman? Vilket är i så fall motivet? Och finns det fler i klassen som är i fara?"

Mina tankar:

Den här serien är en av mina favoriter när det kommer till svenska deckare och den senaste boken Välkommen hem gör mig inte besviken.

Det är spännande, lättläst och nästan lite småmysigt..
Gillar verkligen böcker som utspelar sig i mindre orter i stället för i storstaden.

Tycker om de tre huvudkaraktärerna i den här serien och gillar blandningen mellan deras vardagsliv och arbete.

Just i den här boken så åker Magdalena på en klassåterträff och redan i början av festen så är det ganska spänt och med alkohol inblandat så blir stämningen snabbt otrevlig.
När sedan en klasskamrat hittas död under festen så börjar Magdalena forska i fallet.

Kan inte annat än att rekommendera Ninni Schulmans böcker till alla!
LÄS!

Betyg:

5/5

Köp boken på Adlibris / Bokus
1 kommentar:

  1. Jag har inte börjat läsa den här serien än, men jag ska. Faktiskt i december :)

    SvaraRadera