tisdag 8 augusti 2017

Zack av Mons Kallentoft och Markus Lutteman

Beskrivning från Adlibris:

"Fyra asiatiska kvinnor hittas brutalt avrättade i en lägenhet. En femte dumpas svårt stympad utanför Södersjukhuset. Att döma av hennes sargade kropp har hon blivit attackerad av hundar.

Tjugosjuårige Zack har gjort kometkarriär inom Stockholms-polisen. På dagarna är han en driven kriminalinspektör vid Särskilda enheten. På nätterna flyr han verkligheten med droger på klubbar. Han vet att det inte kommer att hålla, men de blodiga minnena från hans barndom driver honom mot avgrunden.
Jagad av polisens internutredare försöker Zack tillsammans med kollegan Deniz att lösa den värsta mordvågen i Sveriges moderna historia. Handlar det om kvinnohat, rasism eller människohandel? Det enda som är säkert är att fler kvinnor kommer att dö om de inte hittar mördaren."

Mina tankar:

Det här är första boken som jag läser av Mons Kallentoft och jag hade inte direkt några förväntningar.
Hans andra serie om Malin Fors har jag hört ganska blandade åsikter om men just serien om Zack har jag nästan bara hört positiva lovord från.

Blev inte besviken på den här boken.
Trots att Zack känns ganska långt i från en riktig polis så gillar jag att läsa om honom.
Det är mycket action boken igenom och det händer saker stort sett hela tiden.
Det enda negativa jag har att säga om boken är att jag tycker att vissa delar var lite väl blodiga och det var för mycket detaljer när det handlade om äckliga saker.
Inte för att jag är jättekänslig så men  jag  tycker inte alltid en författare behöver beskriva i detalj utan i bland är lagom faktisk bäst.

Betyg:

4/5

2 kommentarer:

  1. Jag blev väldigt förtjust i Zack, men har fortfarande inte läst den andra delen.

    SvaraRadera
  2. Samma här, beställde hem fortsättningen direkt men har inte läst än.

    SvaraRadera