torsdag 19 juni 2014

Besökaren av Dag Öhrlund

Titel: Besökaren
Författare: Dag Öhrlund
Antal sidor: 493
Förlag: Bokfabriken

Beskrivning från Adlibris:

Den framgångsrike författaren Tristan Heckscher befinner sig i sin skrivstuga på Österlen. Hans förra roman blev en dundersuccé och nu sliter han med uppföljaren. Det går trögt. Hans äktenskap knakar i fogarna och han sover allt oftare över i stugan. Ofta delar han en flaska whisky med sin granne, den tjurige kriminalkommissarien Ewert Truut. Truuts karriär har gått i baklås efter ett misslyckat fall i Stockholm och han är förvisad till skånska landsbygden där han just nu sliter med ett mordfall där offret blivit halshugget

En dag får Tristan ett beundrarmejl från Therése, en läsare. Efter en tids mejlande träffas de och inleder ett sexuellt förhållande. Samtidigt börjar Tristan känna sig iakttagen. Han hittar hjulspår utanför sin skrivarstuga och tycker sig skymta någon utanför familjens hem.

Den intensiva Therése blir snart mer krävande och situationen börjar glida Tristan ur händerna. Sakta går det upp för honom att detta inte är någon vanlig otrohetsaffär.


Mina tankar om boken:

Det här var en bok som jag sett fram emot länge att läsa men tyvärr så gillade jag inte den så mycket som jag hade hoppats.
Tog väldigt lång tid för mig att komma in i berättelsen och jag hade svårt att gilla karaktärerna.

Samtidigt som vissa delar är väldigt bra och spännande så är andra delar väldigt sega och händelselösa.

Tyckte även det var alldeles för mycket sexscener som inte tillförde något till historien.
Jag är absolut inte pryd men här blev det bara för mycket och för tjatigt.

Slutet är dock väldigt spännande med en cliffhanger som gör att jag säkert kommer läsa vidare om det skulle komma en fortsättning.

Betyg:

Blir en svag 3:aKöp boken på Adlibris / Bokus


1 kommentar:

  1. Så bra för mig, då vet jag att jag ska låta bli den här boken :)

    SvaraRadera