måndag 6 juli 2015

Alibi AB av Christina Larsson

Titel: Alibi AB
Författare: Christina Larsson
Antal sidor: 282
Förlag: Bokfabriken

Beskrivning från Adlibris:

FELIX KOSKINEN, 19 ÅR, HAR HAFT ETT TUFFT HALVÅR. Pappa Matti ligger på sjukhuset efter en propp i hjärnan, deras rörmokeri har gått i konkurs och storebrorsan Sebbe är dömd till fängelse för bokföringsbrott. Och alla skyller på Felix, numera alltså pank och arbetslös.

På arbetsförmedlingen charmar Felix till sig en Starta eget-kurs där han blir ihopparad med den kufiska Viola Eckerberg, en kvinna i femtioårsåldern som bor ensam i en enorm villa, slaviskt följer sin veckoplanering och skruvar på sin gamla motorcykel. Hon har 153 i IQ, fotografiskt minne, men har aldrig lyckas att få ett jobb. Nu ska det udda paret komma på en affärsidé tillsammans.

Och Felix får en snilleblixt. De ska starta Alibi AB, ett modernt tjänsteföretag som skapar alibin. Inte för att underlätta brott, utan för att underlätta folks vardag. En mellanchef kanske behöver en anledning att hastigt lämna konferensen och den där jobbiga presentationen, någon annan kanske är otrogen medan en tredje måste fejka en jobbresa för att slippa besöket hos svärmor.

En lysande affärsidé, visar det sig. Kunderna strömmar till och inget kan gå fel. Eller? Lite synd bara att Sebbe har skaffat sig nya vänner på fängelset: Jalle och Ryssen. De är nämligen mycket intresserade av Felix nya affärsverksamhet ...


Mina tankar:

Alibi AB överraskade mig positivt. Jag trodde att den skulle vara lite småkul och underhållande men inte att den skulle vara så bra som den faktiskt var.

För det första: Karaktärerna!
Både Felix och Viola är två jättehärliga personer att läsa om.
Särskilt Viola som med sina egenheter och sitt speciella sätt påminner lite om en figur som skulle kunna påträffas i en Fredrik Backman bok.

För de andra: Historien!
Den här handlingen är så himla kul och jag satt och skrattade högt under stora delar av läsningen.
Berättelsen känns också tillräckligt unik och det gör att man inte tappar intresset.
Nej sidorna bara flyger fram och vips så är boken slut.

En mysig och rolig bok som alla verkligen borde unna sig själva att läsa!

Betyg:

5/5


Köp boken på Adlibris / Bokus / Cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar