måndag 27 juli 2015

Dockskelettet av Holly Black

Titel: Dockskelettet
Författare: Holly Black
Antal sidor: 244
Förlag: Rabén & Sjögren


Beskrivning från Adlibris:


Zach, Poppy och Alice har varit bästisar så länge de kan minnas. Med sina actionfigurer leker de samma lek, om och om igen. Men en dag bestämmer sig Zachs pappa för att Zach är för gammal för deras lek och slänger alla hans figurer. Zach skäms så mycket att han slutar träffa Poppy och Alice. Men en natt får Zach besök av sina gamla vänner, Poppy säger sig vara förföljd av en levande porslinsdocka som säger sig vara skapad av benen efter en mördad flicka. Om de tre vännerna inte återlämnar dockan till flickans hem och begraver den där kommer de att vara dömda för evigt.


Mina tankar om boken:

Den största anledningen att jag ville läsa den här boken är omslaget!
Titta på det, lockar inte det till läsning?
Tycker det är väldigt snyggt och samtidigt lite kusligt.

Det här är en ganska kort bok så den gick snabbt att läsa.
Fastnade direkt för de tre huvudkaraktärerna och sättet boken var skriven på.
Dock trodde jag att boken skulle vara mer skrämmande än den faktiskt var.
Och det handlar inte om att jag är vuxen och läser en bok riktad till yngre läsare utan för att boken är mer en resa med de tre vännerna som handlar om att "växa upp" och frågan om man egentligen blir för gammal för att leka.

Överlag så gillade jag boken ändå.
Det blev som ett litet äventyr tillsammans med de tre vännerna och i bland visste man inte vad som var verkligt eller fantasi.

Förvänta dig kanske inte att bli skrämd när du läser däremot så kommer du ha ett par trevliga timmar framför dig tillsammans med Zach och hans vänner.

Betyg:
  
3/5 

Köp boken på Adlibris / Bokus / Cdon


4 kommentarer: