onsdag 20 januari 2016

Svarthuset av Peter May

Beskrivning från Adlibris:
På Isle of Lewis, en liten ö i de Yttre Hebriderna, har människorna sedan urminnes tider fört en ojämn kamp mot elementens raseri; den outtröttliga vinden, det piskande regnet, havets skummande vrede. 
När ön skakas av ett brutalt mord skickas kriminalkommissarie Fin Macleod till platsen för att undersöka om brottet möjligen kan ha koppling till ett liknande mordfall i Edinburgh. För Fin, som själv är född och uppvuxen på ön, innebär utredningen en resa tillbaka till ett för¬flutet som han under arton års tid gjort allt för att lägga bakom sig. Han ställs nu återigen öga mot öga med skoltidens vänner och plågoandar och med Marsaili MacDonald, hans första stora kärlek. Åren har gått, men Fin tvingas motvilligt inse att barndomens sår är allt annat än läkta, och att ön inte tänker släppa honom ur sitt grepp en andra gång.Mina tankar:

Den här boken påbörjade jag för längesen men slutade läsa efter några kapitel. Tyckte den kändes tung och jag kom inte in i handlingen.
Efter sen har läst åtskilliga positiva omdömen bestämde jag mig för att plocka upp den igen.

Det gick mycket bättre andra gången och jag fastnade ganska snart för miljön och historien.
Däremot är jag inte helt såld som många andra.
Tyckte den var lite seg emellanåt och lite långsam.
Fast ändå var det något med huvudkaraktären och miljön som grep tag i mig och jag kommer absolut fortsätta läsa den här serien.


Betyg:

3/5

Köp boken på Adlibris / Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar