onsdag 5 juni 2013

Tänk på ett tal av John Verdon

Titel: Tänk på ett tal
Författare: John Verdon
Antal sidor: 419
Språk: Svenska
Serie: Dave Gurney 1


Beskrivning från Adlibris:

"Dave Gurney, en pensionerad kriminalare, får en dag besök av en gammal kamrat från collegetiden som har ett ovanligt problem. Mark Mellery har fått ett mystiskt brev. Det är skrivet på vers och slutar med: "Strax ska du få se hur väl jag känner dina hemligheter, tänk på ett tal vilket som helst upp till tusen och öppna det lilla kuvertet." När Mark Mellery tänker på 658 och tittar i det förseglade kuvertet finner han exakt samma tal där och orden: "Förvånar det dig att jag visste att du skulle tänka på 658?" Vem gömmer sig bakom avsändaren X Arybdis? Vem är det som kan läsa hans tankar? Vem är det som vet vilket tal han spontant skulle välja?I brevet antyds också Marks förflutna som alkoholist, en mörk period i livet som han trott att han för alltid lämnat bakom sig. Fylld av fruktan ber Mark att Dave Gurney ska hjälpa honom. Gurney är till en början mest road av det mystiska brevet. Men när Mark efter ett par veckor hittas död med uppskuren hals på sin egendom och flera mord inträffar, där offren fått samma typ av brev, finner sig Gurney plötsligt indragen i den dödliga jakten på en intelligent psykopat och seriemördare där även hans eget förflutna blir ett hot."


Mitt omdöme:
Blev väldigt kluven efter jag läst Tänk på ett tal. Var den bra eller inte?
Bitvis var den så spännande att jag inte kunde lägga den i från mig men samtidigt var vissa delar så långtråkiga och sega att jag bara ville att den skulle ta slut..
Det kändes som författaren bara tjatade och tjatade och aldrig kom till saken.

Men själva mysteriet i början av boken med sifferkombinationen och mystiska fotspår är riktigt bra, synd bara att sen tar det stop. Det händer ingenting och själva upplösningen är inte alls så bra som jag väntat mig.

Huvudpersonen Dave Gurney gillade jag och jag kommer antagligen att läsa fortsättningen Blunda hårt för jag tror det kan bli bättre!

Betyg:

Känns som 2 är för lite och 3 är för mycket så det landar på 2,5/5

Boken finns bla att köpa på Adlibris eller Bokus2 kommentarer:

  1. Åh nu blev jag lite besviken, den här ligger ju och väntar på mig... nu ropar den nog inte lika högt längre :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bli inte besviken jag har läst fina recensioner om denna med! Alla har ju olika smak så förhoppningsvis så gillar du den bättre än vad jag gjorde!

      Radera