torsdag 7 augusti 2014

Helgonet av Carin Gerhardsen

Titel: Helgonet
Författare: Carin Gerhardsen
Antal sidor: 295
Serie: Hammarby 4
Förlag: Norstedts

Beskrivning från Adlibris:

"Gud är god. I natt vill Gud oss väl." Det är vad den högt älskade och respekterade familjefadern Sven-Gunnar Erlandsson tänker när han segnar ner under den mäktiga augustimånen, skjuten med ett skott i nacken efter en krogkväll i glada vänners lag.

Det är semestertider, men kriminalkommissarie Conny Sjöberg kallar samman arbetslaget med Sandén, Hamad och Westman från Gerhardsens tidigare böcker. Styrkan har dessutom utökats med två nya förmågor. Den charmige rockaren Odd Andersson, känd från tv, och den oberäkneliga Hedvig Gerdin, som nyligen återvänt till Sverige efter trettio år som diplomathustru.
Vem kunde önska livet ur Erlandsson? Enligt alla källor en varm och generös människa, med religiöst patos och ett brinnande intresse för barn- och ungdomsfotboll. Dessutom med ett stort engagemang för samhällets utstötta.

Det enda man har att gå på är en uppblött papperslapp med utfluten text och en uppsättning spelkort man funnit i offrets ficka. Kan mordet ha med poker att göra? Var Erlandsson en fuskare som gått för långt och avrättades med en kula i huvudet? Eller var han ett offer för någon av de människospillror han brukade besöka i husvagnsgettot i Huddingeskogen, och så generöst dela med sig av sitt överflöd till?


Mina tankar om boken:

Fjärde boken i Hammarbyserien och fy bubblan vad bra den här serien börjar att bli!
Så fruktansvärt spännande att jag inte kunde lägga ifrån mig boken och de sista 200 sidorna sträckläste jag.
Kan tala om att under tiden kokade potatisen över ute i köket så jag rekommendera inte att laga mat samtidigt som du läser den här boken!

Det är en otäck historia vi får ta del av och det är extra hemskt när det är barn som far illa men Carin Gerhardsen utlämnar tack och lov allt för detaljerade saker.

Den största upplyftningen från föregående böcker i serien är att här läggs all krut på polisutredningen och brotten i stället för polisernas komplicerade och trassliga privatliv.

Betyg:

5/5

Köp boken på Adlibris / Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar