fredag 1 augusti 2014

I maktens skugga av Viveca Sten

Titel: I maktens skugga
Författare: Viveca Sten
Antal sidor: 364
Serie: Sandhamn 7
Förlag: Bokförlaget Forum

Beskrivning från Adlibris:

Det har gått nästan tjugo år sedan Thomas Andreasson började som polis och han känner sig alltmer ansatt av tvivel - orkar han fortsätta i polisyrket? Hans bästa vän Nora Linde, som nu arbetar på Ekobrottsmyndigheten, har semester på Sandhamn tillsammans med sambon Jonas och deras fyraåriga dotter Julia. Men sommaridyllen störs av den nya sommargästen Carsten Jonsson, en riskkapitalist som gett sig in i vidlyftiga affärer i Ryssland. Jonsson har köpt den långa fina stranden på öns södra sida och det lyxiga hus som han låtit uppföra retar gallfeber på öborna.

Märkliga olyckor har inträffat under byggets gång. Är det rena tillfälligheter eller handlar det om sabotage? När Carsten Jonsson bjuder in till invigningsfest slutar det med en katastrof. Har händelserna att göra med husbygget eller finns det någon annan orsak? Vem kan man lita på när man har gjort sig till ovän med alla?


Mina tankar om boken:

Tog ganska lång tid innan jag kom in i boken. Brukar vanligtvis sugas in i dessa svenska deckare på en gång men här fick jag läsa nästan 100 sidor innan jag fastnade.

Har gillat de tidigare böckerna om Sandhamn men har börjat störa mig mer och mer på karaktären Nora Linde.
Stör mig på hennes nyfikenhet och att hon alltid ska bli inblandad i allt och speciellt i upplösningen av boken är  hon alltid där i  farans mittpunkt.
Efter sju böcker känns det inte så trovärdigt längre.

Annars är det här en ganska spännande deckare som tar sig mot slutet.
Passar utmärkt att läsa i hängmattan!

Betyg:

3/5

Köp boken på Adlibris / Bokus

2 kommentarer:

  1. Tycker också inledningen var lite trög, men det tog sig ju.

    SvaraRadera