onsdag 12 november 2014

Sex år av Harlan Coben

Titel: Sex år
Författare: Harlan Coben
Antal sidor: 330
Förlag: Forum Bokförlag

Beskrivning från Adlibris:

"Sex år har gått sedan Jake Fischers stora kärlek Natalie gifte sig med en annan man. Sex år då han försökt läka sitt brustna hjärta genom att fly in i arbetet som universitetslärare. Sex år då han hållit sitt löfte till Natalie att lämna henne i fred, men plågats av mardrömmar om hennes liv med maken Todd.
Men åren har inte på något sätt dämpat hans känslor, och när Jake en dag får se Todds dödsannons bestämmer han sig för att gå på begravningen. Precis som han hoppats på får han en glimt av Todds fru, men får en chock när han inser att det inte är Natalie. Den sörjande änkan hävdar att hon varit gift med Todd i mer än tio år, och det gör att Jake tvingas omvärdera allt det han trodde att han visste om den bästa tiden i sitt liv.
Jake börjar söka efter sanningen, och minnena av Natalie och deras gemensamma liv blir allt svårare att lita på. Han beslutar sig för att söka upp deras gamla vänner, men antingen så är de omöjliga att hitta eller så kommer de inte ihåg honom. Ingen har sett Natalie på åratal och Jake inser att han egentligen inte vet något om kvinnan som krossade hans hjärta - och ljög för honom. Jakten på henne kommer snart att sätta hans eget liv i fara."Mina tankar om boken:

Sex år börjar så bra och första halvan av boken är rätt spännande.
Sen börjar det dala och jag tappar intresset tyvärr.
Jag lyssnade på ljudboken i början men kunde inte med att fortsätta men var ändå tvungen att få reda på hur det skulle sluta.
Fortsatte därför att läsa boken i stället med förhoppning att det skulle gå bättre.

Har inte läst något av Harlan Coben tidigare så jag har inget att jämföra med men tyckte den här historien kändes ganska seg och sättet han skulle beskriva allt i minsta detalj fick mig att bli galen till slut.

Jag kom igenom den tillslut men nej det här var inget för mig.

Betyg:

2/5

Köp boken på Adlibris / Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar