måndag 17 augusti 2015

Feberfågel av Maria Nygren

Titel: Feberfågel
Författare: Maria Nygren
Antal sidor: 245
Förlag: Wahlström & Widstrand 

Beskrivning från Adlibris:

"I en febrig augustihetta skickas den före detta polisen Linn iväg till den otillgängliga skärgårdsidyllen Sejdarö belägen mitt ute i Ålands hav. 
Ett försäkringsbolag har gett henne i uppdrag att utreda varför så många olyckor drabbat öborna. Under täckmantel att hon är där för att fotografera öns rika fågelliv hyr hon en enkel fiskarstuga av det syskonpar som tidigare drev öns nerlagda rökeri. 
Linn tar sig in i syskonens liv och blir snart varse att allt inte är vad det synes vara, och det gäller inte minst den gäckande brodern Paul som hon inte kan låta bli att fascineras av. 
Det som först tycks vara enkla försäkringsbedrägerier visar sig vara något helt annat, och djupt fördolt finns en hemlighet. Är orsaken till olyckorna övernaturlig eller värdslig? Feberfågel rör sig i gränslandet mellan förnuftet och den gåtfulla naturen – både den mänskliga och den yttre runt om oss."


Mina tankar om boken:

Har inte läst något av Maria Nygren tidigare och eftersom det här är hennes första roman för vuxna tyckte jag det var ett bra tillfälle att testa.
Feberfågel är en ganska kort bok men de 245 sidorna rymmer ändå väldigt mycket.

Det är spänning som blandas med lite övernaturliga inslag och just den övernaturliga biten har jag lite svårt för.
Tycker det kan vara förvirrande som läsare att inte alltid förstå vad som händer i en berättelse.

Huvudpersonen Linn verkar har varit med om en hel del tidigare och man får lite små återblickar men jag tycker att det i bland tog för över för mycket från själva huvudberättelsen.

Men överlag så gillar jag Feberfågel.
Den är lättläst och spännande.
Ett stort plus till miljön som boken utspelar sig i och jag tycker Maria Nygren verkligen får fram den mystiska stämningen i historien.

Betyg:

3/5

Köp boken på Adlibris / Bokus / cdon

2 kommentarer: