måndag 28 november 2016

Gloria av Åsa Hellberg



Beskrivning från Adlibris:

"Gloria har panik. Hon är Stockholmsoperans mest självlysande stjärna men nu ska hon repetera Carmen – mot sin gamla kärlek Dominic. Han, som lämnade henne för att göra internationell karriär, är tillbaka. Gloria inser att det kommer att påverka hennes behagliga liv på ett sätt hon inte alls planerat för. Som 53-årig sångerska borde hon tänka på pension snarare än på passion.

Även hennes lillasyster Agnes liv är omtumlande. Hon är flygkapten och i vanliga fall lugn och balanserad, men när äktenskapet krisar flyr hon hem till Gloria. Systrarna har alltid stått varandra nära även om de är väldigt olika. För första gången sedan de var små umgås de nu dag som natt. Saker från barndomen kommer upp till ytan och medan de gräver i sitt förflutna växer dramat på Operan, både på scen och privat. Rollfiguren Carmens öde vävs samman med Glorias eget liv på ett högst dramatiskt och oväntat sätt."


Mina tankar:

Fick en förfrågan av författaren själv om jag ville läsa den här boken och eftersom framsidan såg så lockande ut sa tackade jag ja :)

Gloria är en riktigt underhållande berättelse som jag har läst nu i november med stor behållning.
Till en början kändes det lite svårt att komma in i boken dock och jag hade lite svårt för operamiljön men det är bara för att det är så okänt för mig. 
Men efter ett tag så drogs jag verkligen in i berättelsen och jag gillade verkligen att läsa om Gloria och Agnes.

Den här boken innehåller det mesta en riktig feelgood ska göra. 
Det är fart och fläkt, kärlek och drama.

Även om huvudpersonerna i den här boken är ganska så mycket äldre än jag själv så kändes de inte främmande att läsa om, jag kunde lätt sätta mig in i deras känslor och liv.

Är du intresserad av att läsa något underhållande som får dig att le både en och två gånger men samtidigt även får dig att känna så är detta kanske en bok för dig!

Betyg:

4/5

Finns att köpa på Adlibris / Bokus


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar