måndag 24 mars 2014

Kyss mig först av Lottie Moggach

Titel: Kyss mig först
Författare: Lottie Moggach
Antal sidor: 281
Förlag: Modernista


Beskrivning från Adlibris:

När Leila upptäcker sajten Red Pill känner hon att hon äntligen har hittat människor som förstår henne. Hon är en ung kvinna som haft en skyddad uppväxt tillsammans med sin mamma, och hon har ofta haft svårt att få kontakt med flickorna i skolan.
Men på Red Pill, ett chatforum för moraliska diskussioner, blommar Leila ut och imponerar på sajtens grundare, en lysande och undflyende man vid namn Adrian.
Leila blir upprymd när Adrian ber att få träffa henne och smickrad när han erbjuder henne att delta i »Projekt Tess«. Tess är en kvinna som Leila antagligen aldrig skulle ha träffat i verkliga livet. Hon är vacker, urban, smart och sargad.
Medan Leila och Tess mailar, chattar och pratar över Skype, blir Leila alltmer indragen i Tess värld och steg för steg lär hon sig allt, in i minsta detalj, om henne snart måste hon nämligen bli Tess..


Mina tankar om boken:

Jag gillade den här boken. Kände att den var väldigt svår att lägga i från sig eftersom jag ville få reda på hur det skulle gå.
Boken känns väldigt aktuell i och med att nästan alla har Facebook och tillgång till internet.

Vad vet man egentligen om dem som man pratar med över internet och att folk talar sanning?

Bokens huvudperson Leila är en sorglig person med ett väldigt ensamt liv och mina känslor för henne skiftar ganska mycket under läsningen.

Från början så verkar hon vara ganska normal bara lite ensam med en svår bakgrund men efter ett tag så märker man att hon blir besatt av Tess och hennes "liv" tills hon tror att hon faktiskt är Tess.

Det är en skrämmande och välskriven bok och den lämnar mig inte oberörd.

Betyg:

4/5

Köp boken på Adlibris / Bokus

2 kommentarer:

  1. Spännande. Jag började läsa denna i dag :)

    SvaraRadera
  2. Har läst den här. Tyckte nog bättre om idén än boken, tyckte den var lite småseg på sina ställen.

    SvaraRadera