söndag 5 maj 2013

En smakebit på søndag


Då var det söndag i gen och dags för En smakebit på søndag som ni hittar mer information om här.

Jag har precis avslutat Flickan med snö i håret av Ninni Schulman och min smakbit kommer från sidan 50.

"5 Augusti (rött bläck)
Jag är KÄR!!! Stina och jag var i parken i går kväll. Det var mycket folk, en massa från klassen och så. Rätt som det var när vi stod och dansade (de spelade grym musik hela kvällen!) kom det fram två killar och började dansa med oss, som om i en ring.
Först tyckte jag att de såg gamla ut, säkert över 25, men sen började den ena killen titta på mig. Å vilka ögon! Jag har aldrig sett så vackra ögon..."

Beskrivning från Adlibris

En kall och snöig nyårsafton försvinner sextonåriga Hedda Losjö från sitt hem utanför Hagfors i Värmland. Hennes föräldrar är förtvivlade. Vad kan ha hänt deras skötsamma dotter? När poliserna Petra Wilander och Christer Berglund får fallet på sitt bord visar det sig snart att Hedda har levt ett dubbelliv.

En tid senare hittas en ung flicka mördad i en jordkällare i skogen några kilometer från familjen Losjös hem. Flickan är naken och har dödats med ett skott i bakhuvudet. Kan det vara den försvunna Hedda? Den lilla polisstationen står nu inför en av sina största utmaningar.

Journalisten Magdalena Hansson har lämnat Stockholm och flyttat hem till Hagfors med sin sexåriga adoptivson Nils efter en uppslitande skilsmässa. Hon är trött och deprimerad och hoppas att lugnet på landsbygden och tryggheten i uppväxtstaden ska ge henne livsglädjen tillbaka. Magdalena engagerar sig känslomässigt i den försvunna Heddas öde och börjar undersöka fallet närmare. Snart inser hon att den fridfulla bygden bär på hemligheter som vissa gör vad som helst för att dölja.


8 kommentarer:

 1. Den här finns redan i hyllan och jag hoppas väl att jag snart kommer att läsa den :)

  SvaraRadera
 2. Låter spännande. Tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 3. Ukjent forfatter for meg, men boken høres spennende ut så takk for smakebiten :)

  SvaraRadera
 4. Denne har jeg på vent i hyllen min, tusen takk for smakebit og påminnelse.

  SvaraRadera
 5. Denne har eg lest, og det var ganske god krim. Forfatteren er vel ute med ei andrebok, og det blir spennande å lese om ho klarer overgangen til den vanskelige andreboka:-) Fin smakebit!

  SvaraRadera
 6. Denne har eg på vent, - fint å få ein smakebit!

  SvaraRadera