söndag 10 november 2013

Gone Girl av Gillian Flynn

Titel: Gone Girl
Författare: Gillian Flynn
Antal sidor: 555
FörlagModernista

Beskrivning från Adlibris:

Nick och Amy Dunne är paret som har allt. De är charmiga, smarta och framgångsrika. Efter några hektiska år i New York slår de sig ner i en liten småstad i Missouri. Men den nya tillvaron blir inte som de tänkt sig och snart avlöser grälen varandra.
På morgonen till deras femte bröllopsdag är Amy plötsligt försvunnen. I parets villa finns tydliga spår av våldsam strid. Misstankar faller snabbt på Nick, som bedyrar sin oskuld och gör vad han kan för att få polis och media på andra spår. Amys dagbok ger dock en bild av Nick som är allt annat än sympatisk. Men är han verkligen en mördare? Å andra sidan: Om han är oskyldig, var är Amy?

Mina tankar om boken:

Fy bubblan var bra Gillian Flynn skriver!

Även  fast boken är över 500 sidor lång så blir den aldrig långtråkig eller trist utan jag sträckläser den och älskar varje sida!

I vartannat kapitel får man följa Nick från dagen då Amy försvinner och nästa kapitel är det Amys berättarröst i form av dagboksanteckningar från dagen de träffades och framåt.
Ungefär i mitten av boken möts deras berättelser och man får ta del av Amy i nutid.

Det är svårt att skriva en vettig recension på den här boken utan att spoila den för mycket men jag säger håll hårt i något för det går undan.

Saker och ting är inte riktigt som det verkar och mina sympatier för karaktärerna hoppar fram och tillbaka.

Dock blir jag lite besviken på slutet, tycker att det känns lite tunt och jag hade förväntat mig nåt mörkare.


Betyg:

4.5 /5

Köp boken på Adlibris / Bokus

1 kommentar:

  1. Denna vill jag verkligen läsa, har bara hört bra saker om den.

    SvaraRadera