torsdag 8 maj 2014

Kungarnas krig av George R.R. Martin

Titel: Kungarnas krig 
Författare: George R.R. Martin
Serie: Sagan om is och eld 2
Antal sidor: 753


Beskrivning från Adlibris:

Den natt drakarna föds brer kometens svans ut sig över gryningen, röd som blod och eld, praktfull och skrämmande på en och samma gång. Likt ett nysmitt svärd med glödhet klinga river kometen upp ett sår på himlen och förebådar en ny tidsålder.
Sedan kung Robert dött betraktar sig hans bror Stannis som arvtagare till järntronen. Men han är inte ensam om sina anspråk. Det råder kaos i de sju konungarikena och de olika släkterna är beredda att slåss om makten. Det pågår ett krig där man inte kan lita på någon. Brodermord, blodskam och svartkonst, en prinsessa förklädd till tiggarpojke, en livmedikus som besitter ett dödligt gift och stråtrövare som lämnar bergen för att hemsöka dalen. Ett krig där segern går till den som äger det vassaste stålet och det hårdaste hjärtat och där döden vandrar i natten. När kung slåss emot kung darrar landet i fasa.


Mina tankar om boken:

I den här boken går det verkligen undan.
Det är våldsamt, smutsigt, blodigt och helt fantastiskt!

Det känns som alla krigar mot alla och man kan verkligen inte lita på någon.

Tycker den här delen är minst lika bra som den första och min favoritkaraktär är fortfarande Jon Snö. Tycker även om Arya och Sansas delar väldigt mycket.

Nackdelen kan vara att det i bland blir lite rörigt att hålla i ordning på alla kungar, krig, vapen och vem som är vän eller fiende.

Kommer definitivt att läsa vidare bok nummer tre för den här serien är underbar!!

Betyg:

Blir självklart 5/5


Köp boken på Adlibris / Bokus

2 kommentarer:

  1. Hade också Arya och Jon som ett par av mina favoriter (tillsammans med Daenarys och Tyrion). Sansa irriterade jag mig mest på :)

    SvaraRadera
  2. Kul att du tycker om serien :) Bok tre är en av mina favoriter i serien.

    SvaraRadera