fredag 12 september 2014

Bokbloggsjerka 12 – 15 september

Denna helgen undrar Annika:Hur ser din recensionsprocess ut? Skriver du anteckningar (eller viker hundöron) under tiden du läser? Recenserar du en bok direkt efter du har läst ut den?

Kort sagt: dela med dig av dina bästa recenseringstips!

Jag brukar skriva recensionen ganska fort efter jag läst klart boken.
Viker absolut inga hundöron i mina böcker och anteckningar under tiden jag läser är jag ganska dålig med.

Brukar har det ganska klart i minnet om jag skriver recensionen ganska fort.
Tycker det kan vara ganska svårt i bland att skriva en recension särskilt om jag inte gillade boken så mycket.
Tänker ändå att det är en person och en massa arbete som ligger bakom en bok och vem är jag till att döma något om det.

Var längesen jag totalsågade en bok för ofta de böcker jag tycker är dåliga läser jag inte ens ut och därför ingen recension heller.
Men försöker alltid vara så ärlig som möjligt och samtidigt poängtera att jag är bara en "vanlig" människa som tycker till.

Lägger ner en hel del arbete med mina recensioner och i bland skriver jag om och ändra både två och tre gånger!

Ska bli kul att se hur ni andra gör!


17 kommentarer:

 1. jag vill också skriva ganska fort innan intrycken försvinner.

  SvaraRadera
 2. Jag försöker också skriva recensionen så snart som möjligt efter att jag läst klart boken! Och absolut inga hundöron!

  SvaraRadera
 3. Ibland kan det nog dröja upp till en vecka innan jag hinner skriva något om en bok, livet har en förmåga att komma emellan :)

  SvaraRadera
 4. Jag brukar ofta inte hinna sitta ner direkt efter jag läst ut en bok, utan ofta blir det en eller två gånger i veckan som jag sätter mig och skriver omdömen i någon timme eller så. Under veckan pysslar jag mest, kanske skriver ett kortare omdöme om jag hinner.

  SvaraRadera
 5. Jag brukar skriva nästan direkt och sedan spara, så går jag in och läser om ett antal gånger.
  Men ska nog börja anteckna

  SvaraRadera
 6. Håller helt med om att det kan vara svårt att recensera om man inte gillar, men det är skönt att höra att du också gärna vill visa författaren och boken respekt eftersom det är en prestation att ha skrivit den :)

  SvaraRadera
 7. Skriver också mina recensioner ganska snart efter det att jag läst ut boken.

  SvaraRadera
 8. Jag har bara totalsågat en bok och det var sista boken i en trilogi. Hade första boken varit så usel hade jag inte läst klart den. Men jag skulle aldrig såga en svensk författare på det sättet, eftersom möjligheten att de läser är rätt stor. Håller med om att respekt är viktigt.

  SvaraRadera
 9. När jag inte gillar en bok så försöker jag ändå uttrycka att det är min personliga åsikt. Det ligger ju i det konstnärliga att man blir "recenserad" så lite tycker jag att man som författare får stå ut med det. Men man ska ju inte vara oförskämd förstås.

  SvaraRadera
 10. jag måste bli bättre på att skriva mina recensioner när jag läst ut en bok.

  SvaraRadera
 11. Jag brukar nästan alltid vara positiv till det jag läser - ofta finns där ju i alla fall något som är bra! Men när en bok verkligen ÄR dålig på alla fronter, då har jag inga problem med att plocka isär den i atomerna .

  SvaraRadera
 12. Visst är det bra mycket lättare att skriva om en bok man gillar.

  SvaraRadera
 13. Brukar sällan ens börja läsa en bok jag inte tror jag kommer gilla. Gör heller inga markeringar eller anteckningar undertiden.

  SvaraRadera
 14. Jag brukar också skriva om och ändra några gånger när jag skriver om böcker. Och recensionerna får alltid ligga minst en dag så att jag kan gå in och ändra ifall det skulle behövas. Har hänt mer än en gång att jag kommit på saker efter publicerandet. ;)

  SvaraRadera
 15. Oftast läser inte jag heller böcker som jag på förhand inte tror att jag skall gilla.

  SvaraRadera
 16. Tycker det är lättare att skriva om böcker jag inte tycker om, ser klarare vad jag stör mig på än vad som får mig att falla.

  SvaraRadera
 17. Jag viker ibland hundöron, har inga problem alls med det, det gör att boken ser läst, och förhoppningsvis omtyckt, ut... Det händer att jag sågar böcker, men då är jag tydlig med varför jag sågar dem, vad i dem som inte passar just mig!

  SvaraRadera