onsdag 17 september 2014

Vassa föremål av Gillian Flynn

Titel: Vassa föremål
Författare: Gillian Flynn
Antal sidor: 278
Förlag: Modernista


Beskrivning från Adlibris:

"Efter en lång tids frånvaro är journalisten Camille Parker tillbaka i sin gamla hemstad. Hon är ditskickad av sin arbetsgivare en tredje klassens Chicago-tidning för att rapportera om två unga flickors försvinnande. Camille är motvilligt inhyst i sitt föräldrahem, där hon på nytt konfronteras med sin distanserade mamma och den brådmogna trettonåriga halvsyster hon knappt känner.

Hemsökt av mörka händelser ur det förflutna, och samtidigt bekymrad över det olustiga grepp hennes syster tycks ha om stan, brottas Camille med samma gamla behov av att bli accepterad som plågade henne under uppväxten.

När ledtrådar visar sig bli återvändsgränder identifierar sig Camille allt mer med de unga offren. Och till sist inser hon att hon inte har något val: Hon är tvungen att nysta upp sitt såriga förflutna om hon ska kunna klara sig ur den här hemkomsten med livet i behåll."


Mina tankar om boken:

Som jag nämt både en och två gånger så älskar jag Gillian Flynn.
Hennes två andra böcker, Mörka platser och Gone Girl är kanonbra!
Riktigt mörka psykologiska thrillers med fantastiska twister!

Så mina förväntningar när jag äntligen fick Vassa föremål var skyhöga. Risken med så höga förväntningar är att man kan bli rejält besviken men det blev jag som tur inte.

Vassa föremål är inte Flynns bästa men den är ändå bättre än bra!

Gillar Camille och tycker hon är intressant att läsa om. Karaktärerna i Flynns böcker brukar vara lite knepiga minst sagt och Camille är inget undantag.
Är nog ingen som är normal i den här boken och det är det som lockar så till läsning.
Det är mörkt, destruktivt och obehagligt.
Historien och karaktärerna ger mig kalla kårar.

Nackdelen är att den här boken är för kort. Det är så mycket som händer och det känns för hoptryckt och mastigt på något sätt.
I slutet händer det så mycket på en gång och det blir så intensivt att det hade inte skadat med några kapitel till.

Men vilken bok, vilken spänning och fy bubblan vad bra det är!

Betyg: 

4,5/5


Köp boken på Adlibris / Bokus


2 kommentarer:

  1. Åh jag äääälskade den här! Dock så läste jag den här först av alla så det kan vara därför för den är så knepig den här. Däremot var jag lite svalare mot Gone Girl men Gillian Flynn är lite av ett geni faktiskt!

    SvaraRadera
  2. Jag gillade också den här, hon har i år verkligen blivit en av mina favorit författare.

    SvaraRadera