torsdag 15 januari 2015

Spelreglerna av Jonas Karlsson

Titel: Spelreglerna
Författare: Jonas Karlsson
Antal sidor: 213
Förlag: Bonnier Pocket

Beskrivning från Adlibris:

"Här avtäcks glidningar i vardagens skevheter och tillvarons ibland obarmhärtiga missförstånd. Och samtidigt har det emellanåt blivit både svartare och ännu lite mer skruvat än tidigare, med berättelser som förvisso utspelar sig i en till synes alldaglig nutid, men där verkligheten plötsligt kan upplevas obehagligt overklig. Som för mannen som får en oväntad faktura på 5,7 miljoner. Och medan en man börjar tröttna på att livet igenom ständigt mötas av överseende blickar för att han är så " speciell" blir en skådespelare i puffbyxor lynchad av publiken. Allra värst är det kanske för mannen som tvingas bli värddjur för en oväntad, oönskat ryggdunkande bekantskap."

Mina tankar om boken:

Lyssnade på God Jul av Jonas Karlsson rätt nyligen och blev sugen på mer.
Spelreglerna är den tredje novellsamlingen av honom och den gjorde mig nyfiken.

Har upptäckt att noveller är ganska bra att ta till emellanåt när man vill ha något snabbt att läsa.
Gillade den här samlingen väldigt mycket, vissa noveller mer än andra men i det stora hela tyckte jag det var bra kvalitet på de flesta.

Favoriten är novellen Presenten där vi möter två grannpar som ska överträffa varandra i att köpa dyrare och bättre presenter till varandra. Till slut så spårar det ut i en fruktansvärd händelse men inte ens då släpper behovet att överträffa varandra.

Vill du ha något snabbt att läsa men som samtidigt lämnar en liten eftertanke så tycker jag du ska prova någon novell av Jonas Karlsson.

Betyg:

4/5
Köp boken på Adlibris / Bokus

1 kommentar: