måndag 12 januari 2015

Not that kind of girl av Lena Dunham

Titel: Not that kind of girl
Författare: Lena Dunham
Antal sidor: 308
Förlag: Norstedts

Beskrivning från Adlibris:

"Den här boken innehåller berättelser om underbara nätter med vidriga killar och vidriga dagar med underbara vänner, om ambitioner och de två livskriser jag genomgick före tjugo års ålder. Om mode och dess många tvångströjor. Om att visa upp sin kropp offentligt, vara tvungen att hävda sig på ett möte med en massa femtioåriga män och de hälsobetingade rädslor (tinnitus, lampdamm och infertilitet) som håller mig vaken om nätterna. Jag förbereder mig redan på den skam jag förmodligen kommer att känna över att jag någonsin trodde mig ha något att erbjuda dig med denna bok, men också på den glädje som lika gärna kan drabba mig över att jag lyckats hindra dig från att testa en dyr juicefasta eller ha sex med skorna på. Nej, jag är ingen sexpert, psykolog eller legitimerad dietist. Jag är inte en gift trebarnsmor och jag äger ingen framgångsrik underklädeskedja. Däremot är jag en tjej med ett passionerat intresse för självförverkligande, en tjej som skickar hoppfulla rapporter från fronten i denna kamp."
Lena Dunham


Mina tankar om boken:

Jag gillar Lena Dunham, jag gillar tv-serien Girls och gissa vad.. Jag gillar den här boken med.
Känns som en frisk fläkt och den är så härligt ärlig att man i bland måste stänga boken och fundera lite om det är på riktigt.

Jag kände inte igen mig i Lenas historia så mycket och vissa delar var så långt i från mitt eget liv att jag hade svårt att förstå Lenas tankesätt.
Men samtidigt har vi några gemensamma erfarenheter, kvinnor emellan, och ibland kändes det lite som att tjuvläsa någons privata dagbok.

Det här var ingen bok jag kunde sträckläsa eftersom det kändes som det blev för mycket på en gång utan jag läste lite i taget,

Ungefär som att en chokladkartong kan vara mäktig att sätta i sig på en gång var det här en bok som passade bäst att ta en liten smakbit från då och då.


Betyg:

4/5

Köp boken på Adlibris / Bokus / CDON

2 kommentarer:

  1. Jag har inte sett hennes tv-serie än har varit väldigt nyfiken på den då den verkar riktigt bra. Denna bok är jag sugen på att läsa, verkar som en bra bok.

    SvaraRadera
  2. har gjot några försök med Girls, men gett upp, men tycker att Lena själv verkar vara intressant :)

    SvaraRadera