torsdag 4 augusti 2016

De försvunna av Caroline Eriksson

 Beskrivning från Adlibris:

"En solig sensommarkväll tar Greta, Alex och dottern Smilla båten från sommarstugan vid den mytomspunna sjön Maran och åker ut till ön. Greta stannar kvar i båten medan de andra går iland. De kommer inte tillbaka. Förvirrad går även Greta iland, hon ropar och letar, men kan inte hitta Alex och Smilla någonstans. Det mystiska försvinnandet, och det febrila sökande som tar vid, leder Greta steg för steg ner i en avgrund av förvirring och tilltagande mörker.

Det står snart klart att Alex och Gretas relation präglats av destruktiva mönster. Dessutom har en omvälvande händelse i barndomen satt djupa spår i henne. Historien gör sig påmind och frågan är vad som är sanning och vad som är lögn, verklighet och fantasi. Kan sägnerna om sjön Marans onda krafter stämma? Finns det ett samband mellan försvinnandet och det som skedde den kvällen för många år sedan, då Gretas pappa dog? Och vad har egentligen hänt med Alex och Smilla?"


Mina tankar:

Det här är den första boken jag läser av Caroline Eriksson så jag hade inte direkt några förväntningar innan jag läste.
Det tar ett tag att komma in i boken och man vet inte riktigt vad som var sant eller vad som bara är inbillning i Gretas huvud.

Den känslan hänger med lite genom hela boken faktiskt och vanligtvis har jag lite svårt för sådana berättelse.
Men här funkar det jättebra och det bygger upp en spännande och nästan lite "febrig" stämning.
Hade jättemånga teorier under läsningen men inget visade sig stämma på slutet!

Tänker inte berätta mycket mer för det här är nog en bok man ska läsa utan att veta för mycket innan.

Betyg:

4/5

Köp boken på Adlibris / Bokus


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar