lördag 6 augusti 2016

Leona alla medel tillåtna av Jenny Rogneby


Beskrivning från Adlibris:

"En man spränger sig själv utanför Riksdagshuset i Stockholm, men överlever. Agerade han ensam eller är fler dåd att vänta? 
Utredare Leona Lindberg sätts att förhöra honom. Men Leona, som nätt och jämnt klarat sig genom en rad hårda prövningar efter händelserna i förra boken är minst sagt distraherad. Hennes fokus ligger av förklarliga skäl på annat håll, familjen är splittrad, hon är utsatt för hot och i stort behov av likvida medel – fort. 
Tur då att hon har sin förmåga att som ingen annan tänka utanför boxen. Med en fot på var sida om lagen drar hon i gång en alldeles speciell verksamhet, där storslagna projekt ska genomföras. Och ju högre risker, desto större vinst i potten. Men tiden är knapp och hon pressas snart från alla håll och kanter."


Mina tankar:

Jag verkligen älskade första boken Leona- Tärningen är kastad och har väntat och sett fram emot den här fortsättningen.
Men nej, jag blev jättebesviken. Fastnade inte alls i handlingen och saknade det där extra som gjorde första boken så speciell.

Det här är ingen dålig bok utan det är en helt okej deckare men inte i närheten lika bra som första delen.
Det är så himla svårt när man läser en bok och verkligen gillar den, då bygger man upp sådana förväntningar inför nästa bok och när det inte blir så bra som man hoppats på blir man väldigt besviken.
Därför känner jag mig kluven till att recensera den här boken för det känns som jag kanske inte ger den en rättvis bedömning.

Leona är en väldigt speciell karaktär och jag gillar henne.
Tycker väl inte alltid att hon gör de bästa valen men samtidigt så är hon intressant att läsa om eftersom hon inte följer det typiska mönstret för en polis eller privatperson för den delen heller.

Jag har inte gett upp den här serien än så jag kommer absolut läsa nästa bok när den kommer, men då med något lägre förväntningar.

Köp boken på Adlibris / Bokus


1 kommentar:

  1. Kanske är det att det inte finns samma typ av överraskningsmoment i den här boken nu när man redan vet hur Leona är...

    SvaraRadera