tisdag 24 januari 2017

Jag vet var du bor av Claire KendalBeskrivning från Adlibris:

"Clarissa blir mer och mer rädd för sin kollega, Rafe. Han låter henne inte vara i fred, och han vägrar ta ett nej. Han är alltid där hon är. När hon blir utvald för juryarbete kan hon äntligen slappna av. Rätten är en fristad, där kan Rafe inte komma åt henne. Men i rätten uppdagas en våldsam historia om kidnappning och övergrepp, och Clarissa börjar se paralleller mellan sin egen situation och kvinnan i vittnesbåset. När hon inser att hon bär bevisbördan själv börjar Clarissa nysta upp den skruvade och makabra saga Rafe har spunnit kring dem - och upptäcker att det lyckliga slut han föreställt sig är mer fasansfullt än hon någonsin kunnat ana..."

Mina tankar:

Jag hade nog väldigt höga förväntningar på den här boken eftersom alla hyllade den och tyckte den var riktigt spännande och obehaglig.

Och obehaglig är den ju på det sättet att huvudpersonen har en total galning efter sig men spännande.. nej tyvärr det tyckte jag inte.
Största besvikelsen var karaktärerna tror jag.
Jag fastnade inte för Clarissa så det gjorde att jag i slutändan inte brydde mig så mycket om henne eller hennes situation.
Och Rafe ska vi inte ens tala om. Det är väl meningen att man ska ogilla hans typ av karaktär men jag avskydde honom. Kunde knappt läsa om honom för han gjorde mig så förbannad. 

Jag tyckte den här boken ändå var helt okej men det var långt i från den nagelbitare som jag hade förväntat mig.

Betyg:

3/5

Finns på Adlibris / Bokus

4 kommentarer:

  1. Vad tråkigt, men det är ju så med förväntningar ibland :(

    SvaraRadera
  2. Det farliga med förväntningar!! Håller med dig om att Rafe var en riktigt hemsk karaktär!!

    SvaraRadera
  3. verkar lite läskig.... jag gillade inte Polyglotta, skriver om den idag.å

    SvaraRadera