torsdag 4 juli 2013

De skandalösa av Simona Ahrnstedt


Titel: De skandalösa 
Författare: Simona Ahrnstedt
Serie: Slottet Wadenstierna 1
Språk: Svenska
Antal sidor: 338
Förlag: Damm förlag


Beskrivning från Adlibris:

Året är 1685, barockens och stormaktens tid. Platsen är Wadenstierna, Sveriges mest praktfulla slott. Den syndigt attraktive greve Gabriel Gripklo har återvänt till hemlandet efter många år till havs. Med sig har han det svartaste av rykten. Det sägs att han inte har några skrupler vare sig det gäller sex, kvinnor eller andra nöjen. Nu letar han efter en hustru.

Fröken Magdalena Swärd är den eviga ungmön. Bildad men utblottad. Bedragen, skandaliserad och på ruinens brant tvingas hon att acceptera en anställning som sällskapsdam åt en ung friherrinna som planerar att snärja greven.

Med sin vassa tunga och strikta klädsel står Magdalena för allt som Gabriel ogillar hos kvinnor. Den dekadente greven representerar i sin tur allt det hon föraktar hos män. Men en avslöjad hemlighet, ett nattligt möte och ett galet vad leder till en passionerad och allt mer skandalös romans.


Mitt omdöme:

Historia har aldrig varit mitt favoritämne därför var det med lite blandade känslor jag började läsa. Hade ändå hört så mycket bra om boken innan så jag var nästan tvungen att läsa.

Det ångrar jag verkligen inte att jag gjorde. Fastnade direkt för historien och den kvinnliga huvudpersonen Magdalena.
På något sätt så påminner hon mig om Jane Eyre. 
Hon är stolt, självständig, har bestämda åsikter och kan ta hand om sig själv.

Greve Gripklo framställs till en början som en väldigt osympatisk person men med tiden så blir han mer och mer intressant och man förstår att även han har en djupare sida.

Boken var väldigt lättläst och sidorna bara flög förbi.
Språket var enkelt och miljöbeskrivningarna fantastiska.  
Romantik blandades med heta kärleksscener och det som utspelas var nog på den tiden väldigt skandalöst!

Rekommenderar verkligen boken och jag kommer definitivt läsa mer av Simona Ahrnstedt.

Betyg:

4/5 

Köp boken på AdlibrisBokuscdon
7 kommentarer:

 1. Har än så länge inte sett någon bloggare som inte gillat den :) Själv älskar jag historia och läser gärna romantik så mig passade den perfekt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag börjar gilla romantik mer och mer!

   Radera
 2. Själv är jag historieälskare och känner att den här får man bara inte missa, som bokfrossa skrev här innan så har jag inte heller sett någon bloggare som inte gillar den :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä har bara hört gott om boken och de är den verkligen värd!

   Radera
 3. Ibland är lite romantik och verklighetsflykt inte dumt alls!

  SvaraRadera
 4. Jag tycker att Simona Ahrnstedt är en väldigt bra författare, men tyvärr var den här boken mindre bra än Betvingade och Överenskommelser. Rekommenderar både böckerna varmt :)

  SvaraRadera