måndag 15 juli 2013

Och bergen svarade av Khaled Hosseini


Titel: Och bergen svarade
Författare: Khaled Hosseini
Språk: Svenska
Förlag: Wahlström & Widstrand
Antal sidor: 360

Beskrivning från Adlibris:

Syskonen Pari och Abdullah lever i den fattiga byn Shadbagh i Afghanistan. När fadern inte längre kan försörja den växande familjen väljer han att - till Abdullahs stora förtvivlan - sälja Pari till en familj i Kabul. Syskonens saknad efter varandra ekar genom tid och rum, men den dag de äntligen återförenas är det kanske redan för sent?

Och bergen svarade är romanen som hela världen väntat på. Khaled Hosseini har skrivit en hjärtslitande familjesaga om föräldrar och barn och bröder och systrar. Människor som älskar, sviker och förlåter, som är i stånd att döda men också att ge sina liv för varandra.


Mitt omdöme:

Började den här boken med att smågråta då den inleds med en fantastisk saga som är så sorglig att det inte går att låta bli att låta tårarna rinna.

Avslutade boken med att gråta hejdlöst för att det var så starkt berättat och så mycket känslor.

Och däremellan älskade jag den.
Khaled Hosseini är en fantastisk författare med ett makalöst sätt att skriva berättelse som fångar sina läsare från början till slut.

Här får man följa några personer och deras barn genom oftast väldigt tragiska livsöden och till slut vävs allt samman och man ser hur ett beslut kommer att påverka så många människors liv.

Vill inte inte avslöja för mycket av vad som händer,  utan säger bara en sak: Läs den!

Betyg:

5/5
Klart den får högsta betyg!!

Köp boken på Adlibris / Bokus / cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar