torsdag 30 januari 2014

Under kupolen av Stephen King


Titel: Under kupolen
 Författare: Stephen King
 Antal sidor: 1179
 Förlag: Bonnier pocket


Beskrivning från Adlibris:

Det är en vacker oktoberdag i den lilla staden Chester's Mill, Maine. Plötsligt kraschar ett litet sportflygplan in i en osynlig barriär strax utanför staden. Nästan samtidigt kör en timmertransport in i samma osynliga vägg. Något oförklarligt har hänt: ett kraftfält innesluter staden likt en gigantisk kupol. Inget kan komma förbi kraftfältet. Ingen kan ta sig in i staden och ingen kan ta sig ut. Invånarna i Chester's Mill är isolerade från omvärlden.

Det dröjer inte många dagar innan det lilla samhället börjar falla sönder. stadens starke man, bilhandlaren och viceborgmästaren Big Jim Rennie, tar tillfället i akt och utser nya poliser som lyder hans minsta vink. Han har nämligen en hel del olika intressen att bevaka.

Samtidigt lyckas USA:s armé nå fram till den före detta armékaptenen och Irakveteranen Dale "Barbie" Barbara som den senaste tiden jobbat som grillkock i staden. Presidenten vill att barbnie ska försöka ta reda på vad det är som orsakar det oförklarliga kraftfältet. Ganska snart visar det sig att abrbies undersökningar leder honom på kollisionskurs med Big Jim Rennie.

Med hjälp av ett stort persongalleri och en klaustrofobisk miljö, skildrar Stephen King människans mörka sidor och visar hur bräckligt vårt civiliserade samhälle är.

Mina tankar om boken:

Vet knappt vad jag ska säga eller skriva förutom att jag älskade den här boken!
Klart en av de bästa böckerna jag någonsin läst.

Med sina drygt 1200 sidor kan den uppfattas som skrämmande men jag är så glad att jag struntade i min rädsla för alltför tjocka böcker och började läsa!
Tog inte lång tid alls tills jag var helt uppslukad av boken och kunde knappt lägga den ifrån mig.

Läste ut den på en vecka och då läste jag inte varje dag och det säger ju en hel del.

Trots att det är jättemånga karaktärer man följer så blir det aldrig rörigt och varje person är så intressant så det blir heller aldrig långtråkigt.
Var längesen jag läste en bok som gav mig så här mycket läsglädje!

Detta var första boken jag läste av Stephen King men kommer absolut att läsa mer ut av honom nu. 

Betyg:

5/5

Köp boken på Adlibris / Bokus


 


4 kommentarer:

  1. Kul att du träffade så rätt med din första King-bok :)

    SvaraRadera
  2. Vill verkligen läsa denna, har inte testat på Kingen än ;)

    SvaraRadera
  3. Vad kul att du gillade den så mycket! Det här är en sån bok jag önskar att jag kunde läsa för första gången en gång till :)

    SvaraRadera