torsdag 13 juni 2013

I stundens hetta-Viveca Sten

Titel: I stundens hetta
Författare: Viveca Sten
Serie: Sandhamn 5
Antal sidor: 344


Beskrivning från Adlibris:

Midsommarhelg i Sandhamn. Ett hav av vita båtar fyller hamnen och festande ungdomar har tagit över bryggorna. I myllret vacklar en ung flicka fram. Ingen hör hennes rop på hjälp när hon kollapsar i sanden vid strandpromenaden.

När polisen tar hand om flickan är hon svårt chockad och omtöcknad. Vad har hon råkat ut för?

Nora Linde ska för första gången fira midsommar med sin nya kärlek Jonas. Firandet kommer av sig när Jonas tonårsdotter Wilma inte kommer hem på natten. När de ringer på hennes mobil är det ingen som svarar. Wilma är spårlöst försvunnen.

Tidigt nästa morgon hittas en död kropp på stranden i Skärkarlshamn. Noras barndomsvän, kriminalinspektör Thomas Andreasson, kallas till Sandhamn. Samtidigt fortsätter Jonas och Noras desperata sökande efter Wilma.

Under utredningens gång inser Thomas hur subjektiv sanningen är. Alla inblandade har sin egen version av nattens händelser. Vem är offer och vem är mördare i midsommarnatten?


Mitt omdöme:

Jag gillar Viveca Stens böcker om Sandhamn, dock var denna inte riktigt lika bra som hennes tidigare.
Tycker om huvudpersonerna Nora och Thomas och även om det ofta sker mord ute på Sandhamn älskar jag miljön och stämningen på den lilla ön.

I denna boken får man följa både vittnen, misstänka och anhöriga i olika kapitel och för mig drog det ner boken lite.
Tyckte att det blev lite för rörigt med alla olika berättarröster.

Men i de stora hela så är det en bra bok, stundtals väldigt spännande men också lite sorgligt med mycket trasiga familjeförhållanden.

Betyg: 

3/5

Köp boken härhär eller här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar