söndag 11 augusti 2013

En smakebit på søndag -Små citroner gula

Regnet öser ner och ångesten knackar på dörren..
Semestern är slut och det är dags att börja arbeta i morgon i gen.

I dag har vi bestämt att grilla och sitta lite ute och verkligen njuta av sista dagen så lite regn ska inte hindra oss!

Iallafall så är det dags för veckans smakbit. 
Du kan läsa mer om det här och även läsa fler smakbitar från andra bloggar!


Denna söndag vill jag ge ett bok + filmtips!

Lyssnar på boken Små citroner gula av Kajsa Ingemarsson och den är verkligen jättemysig.
Kom som film för ett tag sen och jag såg den först och ville direkt läsa boken som filmen är baserad på.Härlig lättsam feelgood film/bok.

Beskrivning från Adlibris:

"Med en fot i Stockholm och en i barndomens trygga småstad tycker sig Agnes stå hur stadigt som helst. Hon har en familj som alltid ställer upp, ett bra jobb i restaurangbranschen, en pojkvän som älskar henne och en bästa kompis som hon känner utan och innan. Eller? En efter en rasar byggstenarna i Agnes liv tills hela tillvaron rämnat. Men kanske är det som väninnan Lussan säger, att det i allas liv finns en vändpunkt. Kanske är det slumpen, kanske ödet. Kanske en insikt om att man måste skapa sitt eget liv."14 kommentarer:

 1. Jag vill verkligen läsa Små citroner gula. Jag skulle vilja se filmen också :) Ska bli intressant att se vad du tycker om den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Filmen tyckte jag väldigt mycket om!

   Radera
 2. Jag läste en bok av Ingemarsson för något år sedan och tyckte den var precis så där lagom feelgood-aktig. Har kikat lite på den här boken, men än så länge inte kommit till skott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har tidigare läst Lyckans hjul av Kajsa och den var supermysig!

   Radera
 3. Denne og en annen bok av forfatteren fant jeg igjen i dag når jeg ryddet i bøkene mine,og det tar ikke så lang tid før jeg tar fatt på denne tenker jeg. Tusen takk for smakebiten:)

  SvaraRadera
 4. Hoppas du får en fin första dag tillbaka på arbetet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Det var ganska lugnt att komma tillbaka men visst är man lite trött i dag! Njut du av din sista vecka nu!

   Radera
 5. Läste en annan av henne, men den gav inte mersmak. Hon kanske är värd en andra chans?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det beror nog på lite vad man är sugen på. Jag som läser så mycket deckare och dystopier tycker det är rätt skönt med någon mysig bok emellanåt!

   Radera
 6. Takk for film og bok tips!:) Har snublet over boken noen ganger, men ikke kjøpt eller lånt den, men skal føre den opp på leselista min, så kanskje neste gang:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du tid så ge den gärna en chans!

   Radera
 7. Har inte läst något av författaren ännu, men har funderat lite på att läsa den här boken, kan vara mysigt med lite feelgood i höst.:)

  SvaraRadera
 8. Ja, nå er ferien over og regnet har startet å øse ned her hos meg også - da er det godt å være innendørs med en god bok :)

  SvaraRadera