måndag 14 oktober 2013

Snöbarnet av Eowyn Ivey

Titel: Snöbarnet
Författare: Eowyn Ivey
Antal sidor: 381 sidor
FörlagBazar förlag

Beskrivning från Adlibris:

Alaska, 1920. Mabel och Jack, ett medelålders äkta par, har slagit sig ned i Alaska. Där tänker de börja ett nytt och annorlunda liv. Men livet i ödemarken är hårt, och samtidigt tyngs de av saknaden efter det barn de aldrig fick. På årets första vinterdag grips de plötsligt av sprudlande livsglädje och bygger ett litet barn av snö. Nästa dag är snöbarnet borta ... men de får en glimt av en ljushårig liten flicka som springer iväg mellan träden.
Den lilla flickan kallar sig Faina. Hon lyckas oförklarligt överleva i den ogästvänliga naturen. Sakta, sakta vinner Mabel och Jack hennes förtroende, och så småningom börjar de betrakta henne som sin egen dotter. I tysthet föreställer sig Mabel att Faina fötts ur snö och is och kommit till dem som svar på deras önskan och längtan. Inte ens när hon tvingats inse att Fainas bakgrund är mycket mer jordnära och smärtsam kan hon släppa tanken på snöbarnet som kom till jorden på årets första vinternatt. Men ingenting är riktigt vad det verkar vara. Sanningen om Faina förändrar Jacks och Mabels liv för alltid ...


Mina tankar om boken:


Det är som en saga, fast för vuxna!

Även fast tempot är långsamt och det inte händer så mycket hela tiden så fastnar jag på en gång.

Jack och Mabel är två älskvärda karaktärer och det är spännande att följa deras kamp för att starta ett nytt liv i ödemarken.
Det är hårt och kallt men ändå så mycket värme av den kärleken som finns mellan de två.

Gillar verkligen Esther som är deras närmsta granne, hon tillför humor och lättar upp stämningen i boken som i vissa delar känns tung och sorgsen.

Språket är vackert och lättläst och hela boken känns lite magisk.

Vem är egentligen Faina? 
Är hon en människa,snöängel eller älva?

Har inte läst några andra recensioner på den här boken än men jag hoppas verkligen att den får den uppmärksamhet den förtjänar!


Betyg:
4/5


Köp boken på Adlibris / Bokus

1 kommentar:

  1. Min recension kommer imorgon på recensionsdagen men jag älskade den här boken :)

    SvaraRadera