måndag 21 oktober 2013

Legend av Marie Lu

Titel: Legend
Författare: Marie Lu
Serie: Legend 1
Antal sidor: 291
FörlagModernista

Beskrivning från Adlibris:

Det som en gång var västra USA är nu Republiken, en nation som ständigt befinner sig i krig med sina grannar.
Femtonåriga June är född i en elitfamilj i ett av Republikens rikaste distrikt, och hon får sin utbildning i Republikens högsta militära kretsar. Day, däremot, är född i slummen och är landets mest eftersökta brottsling. Men hans motiv är kanske inte så illasinnade som de verkar
June och Day är från två olika världar, och det finns ingen anledning till att deras vägar skulle korsas förrän den dag då Junes bror Metias mördas och Day blir huvudmisstänkt. Indragen i den ultimata katt-och-råtta-leken kämpar Day för sin familjs överlevnad, medan June söker hämnd för Metias död.
Men så upptäcker June och Day, i en chockartad vändning, sanningen om vad som har sammanfört dem. Och hur skrämmande långt deras hemland är berett att gå för att bevara sina hemligheter.


Mina tankar om boken:

Har försökt att läsa Legend tidigare fast då på engelska. Kom tyvärr inte igenom den och vet inte om det berodde på språket eller om det helt enkelt var fel tidpunkt.
Kände ändå att det var en bok som jag skulle tycka om så nu när den kom ut i svensk översättning blev jag jättenyfiken att testa läsa den i gen.

Och som sagt det var nog språket eller tidpunkten som gjorde att jag inte alls gillade den första gången för denna gången sträckläste jag boken på ett par timmar!
Nu är den iofs inte så lång men sidorna bara flög fram.

De två huvudkaraktärerna man får följa, June och Day är väldigt intressanta på var sitt sätt, även fast jag föredrar Days stycken i boken lite mer.
June hade jag lite svårt för i början men hon utvecklas ganska mycket som person i boken och i slutet så var hon en favorit.

Boken är väldigt spännande och svår att lägga ifrån sig, man vill hela tiden veta hur det ska gå.

Tyvärr saknade jag lite twister och fler vändningar i historien. Allt är väldigt enkelt och lätt att räkna ut.

Slutet är jättebra och det gör att jag vill ha fortsättningen, Prodigy, genast men tyvärr får vi nog vänta på den svenska översättningen av den.

Gillar man Hungerspelen och Divergent så kommer man älska Legend!

Betyg:

4,5/5

Köp boken på Adlibris / Bokus

1 kommentar:

  1. Åh denna ser jag fram emot att läsa med :) Fick den häromdagen och den verkar riktigt bra.

    SvaraRadera