tisdag 15 april 2014

Kampen om järntronen av George R.R. Martin

Titel: Kampen om järntronen
Författare: George R.R. Martin
Serie: Sagan om is och eld 1
Antal sidor: 735

Beskrivning från Adlibris:

I en svunnen tid inträffade en våldsam klimatförändring. Somrarna varar i decennier och följs av vintrar långa som en livstid. Längst upp i Norden ligger muren av is, ständigt bevakad av brödraskapet som vigt sitt liv åt uppgiften att skydda de sju konungarikena mot vålnader, kyla och okända faror. Men kusliga händelser vid muren förebådar en framtid av oro och krig.
Robert Baratheon och Eddard Stark befriade en gång i tiden de sju konungarikena från den galne draklorden Aerys och det blev Robert som besteg järntronen medan Eddard drog sig tillbaka till sitt Vinterhed.
Efter en lång tid av fred samlar sig kung Roberts fiender både i Norden och i Södern. Hans närmaste rådgivare har dött under mystiska omständigheter och till och med hans egen drottning smider i hemlighet onda planer. Kung Robert ber Eddard Stark om hjälp och Eddard och hans familj dras obönhörligt in i maktspelet kring de sju konungarikena. Intrigerna och maktkampen vid hovet leder till ett regelrätt krig mellan olika ätter och deras lorder.
Men det största hotet mot kung Robert är den mördade draklordens två barn, en son och en dotter som nu har vuxit upp. De lever i exil och har fått en fristad hos hövdingen över Dothrakiens grässlätter. Med hjälp av hövdingen och hans fyrtiotusen krigare ska så småningom en ättling av drakens blod åter sitta på järntronen.


Mina tankar om boken:

Jag är fullkomligt förälskad i denna boken och världen man får ta del av.
Älskar de flesta karaktärerna och älskar att hata resten ut av de!

Såg första avsnittet av tv-serien Game of thrones som är baserad på boken och kände direkt att detta måste jag läsa!
Köpte boken direkt men sen kom massa annat emellan. 
Blev väl lite rädd av att boken var så tjock och maffig med.

Men nu har jag äntligen läst den och jag älskade varje sida.
Tycker om att kapitlen var uppdelade i olika karaktärer så den kändes aldrig jobbig eller seg utan det hände något hela tiden.
Var inte heller så att jag tyckte vissa kapitel och  karaktärer var tråkiga utan jag gillade alla.
Speciellt Jon och Daenerys delar då de är mina favoriter!

Nu har jag köpt de andra fyra delarna i serien och vill bara kasta mig över fortsättningen men ska försöka varva med lite andra böcker i mellan så jag inte tröttnar..

Betyg:

5/5

Köp boken på Adlibris / Bokus / cdon


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar