tisdag 3 november 2015

Älskaren från huvudkontoret av Camilla Grebe


Beskrivning från Adlibris:

Emma har en älskare. En älskare som är allt hon har drömt om och lite till. Det finns egentligen bara ett problem – han råkar vara vd på klädjätten där hon är anställd: en opraktisk, men samtidigt oemotståndligt kittlande omständighet som väl egentligen inte utgör ett hinder för en relation. Eller?
På deras förlovningsmiddag försvinner han spårlöst – lika oväntat som han dök upp. Och inte långt efter det hittas en ung kvinna bestialiskt mördad och lemlästad i hans bostad i en fashionabel förort till Stockholm.
Peter Lindgren, resignerad men rutinerad kriminalpolis, får hjälp av beteendevetaren Hanne Lagerlind i utredningen av mordet, som bär tydliga likheter med ett tio år gammalt, olöst brott. Tillsammans söker de efter svaren som kan förklara det fruktansvärda brottet; en undersökning som sträcker sig från ett köldslaget Stockholm och många år tillbaka i tiden och som också får dem att trevande återuppta den relation de en gång hade.
Vem är den mördade kvinnan? Har brottet en koppling till det snarlika mordet ett decennium tidigare? Varför försvann älskaren från huvudkontoret och varför verkar kärleken alltid vilja något annat med oss än vi vill med den?


Mina tankar:

Den här boken tycker jag är svår att sätta fingret på. Gillade jag den eller inte?
Förmodligen så gillade jag den eftersom jag praktiskt taget sträckläste den och kunde knappt lägga från mig boken.
Började läsa en fredagseftermiddag och på lördagsförmiddagen var den utläst.
Sov givetvis däremellan men då drömde jag om boken.
Så svaret är, Ja jag gillade!

Men.. jag vet inte, tyckte den var obehaglig på något sätt, den kröp under skinnet på mig och trots att det är över en vecka sen jag läste ut den så funderar jag fortfarande på handlingen.

Antar att en psykologisk spänningsroman som får mig helt ur balans är en riktigt bra bok.

Betyg:

3,5/5

Köp boken på Adlibris / Bokus / Cdon

3 kommentarer:

 1. Jag gillade den jättemycket. Kul att du också tyckte den var bra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag tyckte den var bra och ser fram att läsa mer av Camilla Grebe nu.

   Radera
 2. Åh den här måste jag läsa!! :)

  SvaraRadera