måndag 9 november 2015

Flickan som lekte med elden av Stieg Larsson


Beskrivning från Adlibris:

Lisbeth Salander återvänder till Sverige efter en längre tids vistelse utomlands. Hon har kommit över en stor summa pengar vilket innebär att hon för första gången i sitt liv är kvar och det går upp för henne att hon är helt ensam.

Samtidigt har Mikael Blomkvist på Millennium fått korn på hett nyhetsstoff. Journalisten Dag Svensson och hans sambo Mia Bergman har hittat avslöjande uppgifter om en omfattande sexhandel mellan Östeuropa och Sverige. Många av de personer som utpekas i traffickinghärvan har höga positioner i samhället.

Händelser i Salanders mörka förflutna börjar göra sig påminda. När Dag och Mia blir brutalt mördade riktas misstankarna mot Salander och en stor polisjakt drar igång. Salander bestämmer sig att en gång för alla göra upp med det förgångna och straffa dem som förtjänar det. Återigen korsas Blomkvists och Salanders vägar.


Mina tankar:

Andra delen i Stieg Larssons Millenniumtrilogi och ja, den är så bra!
Det här är en omläsning för mig och boken är precis lika underhållande som första gången jag läste den.

Visst är det kanske lite för mycket karaktärer och historier som spretar åt olika håll men vad gör det när vi har Lisbeth Salander som är den bästa karaktären någonsin!

Tänker inte gå in på några detaljer här men har du inte läst den här serien så gör det!
Nu är det bara tredje boken, Luftslottet som sprängdes kvar att läsa innan det är dags att äntligen läsa Det som inte dödar oss av David Lagercrantz.
Betyg:

5/5

Köp boken på Adlibris / Bokus / Cdon 8 kommentarer:

 1. jag borde verkligen läsa om dessa böcker. De är så vansinnigt bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är helt klart värda en omläsning!

   Radera
 2. Vill verkligen läsa om dessa böcker :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är väl värda att läsa om och även om det inte är allt för många år sedan jag läste de första gången så är de som att läsa de lite på nytt.

   Radera
 3. Kan tänka mig att det är en bra idé att läsa om dem innan del 4, lättare att jämföra språket så :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så tänkte jag med! Ska bli kul att jämföra sen.

   Radera