torsdag 26 november 2015

De underkända av Michael Hjorth och Hans Rosenfeldt

Beskrivning från Adlibris:

En känd dokusåpadeltagare hittas mördad i en övergiven skola, skjuten i huvudet med bultpistol. Han sitter på en stol i ett klassrum, bunden, med ansiktet vänt in mot hörnet och en dumstrut på huvudet. Ett flersidigt frågeformulär sitter fastnitat på ryggen med häftpistol. Testet har med allmänbildning att göra och den mördade har uppenbarligen inte klarat kraven.

Det första offret följs av flera, alla samma sorts mediala kändisar, och Riksmord kopplas in. De famlar efter bevis men Sebastian Bergman hittar spår i anonyma insändare i tidningar och chattar. Skribenten raljerar mot bristen på allmänbildning hos den nya generationens förebilder, men uppehåller sig lite för gärna vid morden. Sebastian börjar utmana och inser snabbt att den anonyma vet saker om morden som bara polisen känner till.


Mina tankar:

Den här serien har kommit att bli en favorit för mig och jag gillar relationerna och spänningen som finns mellan personerna i utredningsgruppen.
De underkända är femte delen i serien och man har fått lära känna Sebastian Bergman och de andra i teamet ganska ordentligt nu.
Jag gillar dessa svenska deckare när mycket i boken handlar om vardagliga saker blandat med ett riktigt spännande brott.

Cliffhangern i slutet är bland det bästa jag läst och man undrar verkligen hur det ska gå för de inblandade.
Vill ha fortsättningen NU, men får nog vänta snällt ett bra tag till.

Ska du läsa en svensk deckarserie så är den här serien ett säkert kort - du kommer inte bli besviken!

Betyg:

4/5

Köp boken på Adlibris / Bokus / Cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar