lördag 16 september 2017

Mitt (inte så) perfekta liv av Sophie Kinsella

Beskrivning från Adlibris:

Enligt Instagram lever Kate Brenner verkligen det perfekta livet, med en våning i London, en glamourös karriär i PR-branschen och dagliga äventyr. Fast det är inte riktigt sanningen I verkligheten hyr Kate Brenner ett pyttelitet rum utan plats för kläder, pendlar långväga till sitt otacksamma assistentjobb och livet hon visar upp på sociala medier är inte hennes eget. Men det kan ju bli, någon gång. Eller?

En dag händer det värsta tänkbara: Demeter, Katies omåttligt lyckade chef, ger henne sparken. Katie tvingas lämna London och återvända till sina föräldrars gård på landsbygden. Väl där bestämmer hon sig för att börja om på nytt och använda sitt PR-sinne till att hjälpa föräldrarna förvandla gården till en lyxcamping för stressade stadsbor. Idén blir en succé, affärerna går strålande och Katie börjar faktiskt trivas med livet igen fram till den dag då en oväntad gäst checkar in: hennes gamla chef Demeter.Mina tankar:

Jag har en del Sophie Kinsella böcker hemma, alla olästa men bestämde mig för att börja med den här som är den nyaste.
Jag hade fått för mig att det här skulle vara ruskigt roligt med missförstånd på missförstånd och nästan till på gränsen att bli löjligt pinsamt.
Men nej, jag blev inte så road.
Antingen var det fel tidpunkt eller så kanske detta är en av Kinsellas mer allvarligare böcker.

Jag tyckte att den var bra, det är inte det utan mer att alla skratt jag behövde och väntade på uteblev.

Om vi bortser från att jag inte låg och vred mig av skratt så tycker jag väldigt mycket om Kate Brenner.
Kan lätt föreställa mig hur det måste vara att som ung kvinna konkurrera med alla andra framgångsrika personer i en storstad.
Känslan att vilja vara någon och att misslyckas och tvingas ge upp.

Har hört från andra som läst att de tycker det var skönt att inte romantiken tog över i den här boken men det kan jag inte hålla med om.
Jag saknade just den biten och hade gärna sett mer kärlek och romantik.

Det är nog lite det jag förväntar mig av en chicklit. Massor av skratt och mycket smörig romantik men här fick jag väldigt lite av det så kanske därför jag känner mig ganska sval efter att ha läst.

Betyg:

3/5

Adlibris / Bokus

2 kommentarer:

  1. Jag gillade den men är också ett stort fan av Kinsella. Kan dock hålla med om att den inte är hennes mest komiska bok.

    SvaraRadera