onsdag 13 september 2017

Världen utan dig av Jill Santopolo

Beskrivning från Adlibris:

"Lucy och Gabe blir hejdlöst förälskade när de möts för första gången, den 11 september 2001. Efter terrorattacken bestämmer de sig båda för att inte kasta bort sina liv. Det som följer är en resa som för dem samman och sliter dem isär om och om igen under åren. När Gabe blir fotograf i Mellanöstern gör Lucy karriär, bildar familj och skapar sig ett liv i New York. Världen utan dig är en roman om kärlek, drömmar, begär, svartsjuka, svek och försoning. Om vad vi är villiga att offra för kärlek och om hur långt vi kan gå för att följa våra drömmar."


Mina tankar:

Åh vad jag har längtat efter en bok som den här.
Minns när jag läste Livet efter dig av Jojo Moyes för ett par år sedan och har sedan dess längtat efter en bok som verkligen tar mig med storm, som griper tag och inte släpper taget förrän sista sidan är utläst.

Jag fullkomligt slukade Världen utan dig, började läsa sent en kväll men var tvungen att sova också så på morgonen dagen därpå läste jag ut den.

Alltså jag vet inte var det är med just den här boken som får mig så fast. Kanske just att den är så vardaglig, det händer mycket men inget är speciellt detaljerat utan det är många år av Lucys liv vi får följa i en ganska så kort bok. ( Lite drygt 300 sidor)

Hela tiden finns Gabe närvarande och även om han irriterar mig och att han beter sig som en självupptagen knöl ganska ofta så tar jag ändå honom till mig.
Samtidigt är allt berättat från Lucys synvinkel så vi vet egentligen inte vad som driver Gabe och hans beslut.

Jag känner så med Lucy och vissa stunder när hennes längtan blir så stark så kan jag faktiskt känna hur det känns i min egna kropp.
Blir ledsen när jag läser för att kärleken i bland kan vara så svår, även om man älskar varandra så kanske det inte är meningen att man ska vara tillsammans.

Ska inte berätta för mycket om slutet men ett tips är ju näsdukar för tårar kan jag nästan garanterar att det blir.

Betyg:

5/5

Adlibris / Bokus

5 kommentarer:

  1. Känner precis samma, det var en helt otroligt bra bok! :)

    SvaraRadera
  2. Den var verkligen otroligt bra!

    SvaraRadera
  3. Den var väldigt bra, skriven med stor närvaro som verkligen gjorde att man känner med karaktärerna :)

    SvaraRadera