torsdag 14 september 2017

Helgfrågan v. 37

I dag hade jag planerat lite sovmorgon eftersom vi inte behövde ge oss i väg så tidigt på morgonen men vad händer. Blir väckt 05.20 av kattslagsmål och kan inte somna om. Nu var det inte mina katter som slogs utan andra katter i området men jag har nog varit lite sur hela dagen för det.
Är ju i alla fall torsdag och snart helg men först en Helgfråga:

Vad gillar du för bokligt event? Detta kan innebära alltifrån författarbesök till Crimetime Gotland. (Man kan även skriva vilket man skulle önska.)

Jag gillar bokmässan men i år blir det ingen mässa.
Jag hade funderingar på att åka på lördagen men jag velade ganska länge tills jag bestämde för att strunta i det.
Främsta anledningen är att jag inte egentligen har råd men också för att jag varit tidigare år just på lördagar och det har varit så mycket folk att jag knappt kunnat vara på mässan.
Jag har en liten släng av social fobi men hanterar det bra i normala situationer men just när det blir extremt mycket folk och trångt så kan jag tycka att det är jobbigt.

Drömmen hade ju varit att åka torsdag till söndag, bo på hotell och verkligen tagit det lugnt på mässan men det får kanske bli i framtiden när man har en bättre lön!

Crimetime Gotland verkar jättetrevligt också så någon gång i framtiden hoppas jag komma i väg på det också!

Gillar även bokrean, även om det inte är som förr men det är ändå något vi bokmalar kan längta efter och prata om.

Bonusfråga: Om du skulle sadla om, ja inte hästen utan jobb. Vilket yrke skulle du välja?

Jag är utbildad undersköterska men om jag fick välja så hade jag velat arbeta som bibliotekarie eller i en bokhandel.

19 kommentarer:

 1. Jag skulle också vilja till Crime time Gotland. Jag har varit ett antal gånger på Bokmässan så något omväxlande vore kul

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja crimetime verkar väldigt trevligt :)

   Radera
 2. mycket folk på helgerna på Bokmässan, återkommer ju nästa år igen

  SvaraRadera
 3. Förra året hade jag tur och vann seminariekort till bokmässan. I fyra dagar. Det var något av det jobbigaste och roligaste jag har gjort :) I år blir det ingen mässa för mig heller, men jag lever fortfarande lite på förra året :)

  SvaraRadera
 4. Det är kul att jobba som bibliotekarie ;)

  SvaraRadera
 5. Jag är inte mycket för bokevent.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä det är ju olika, kan vara rätt skönt att bara läsa böcker också :)

   Radera
 6. Jag brukar faktiskt undvika lördagen på Bokmässan, om jag inte måste vara där.

  SvaraRadera
 7. Inser att vi är flera trogna som i år inte åker till Bok & Bibliotek! Du har helt rätt om lördagen. Trångt och jobbigt.

  SvaraRadera
 8. Jobba på bibliotek skulle jag också kunna tänka mig :) Bokmässan låter inte så rolig när det är trångt och varmt och man helst bara vill fly därifrån, men jag vet att många internet bokhandlar har lite bokrea i samband med bokmässan så man får unna sig någonting där i stället :)

  SvaraRadera
 9. Crimetime Gotland vore ju så kul att vara med på :) Jag läste programmet häromdagen, för senaste deckarfestivalen, och det finns ju så mycket spännande att vara med om. Och dessutom har jag inte varit på Gotland, så det vore en bonus.

  SvaraRadera
 10. jag tänker mig att lyssna på författare i de stora salarna. gå på golvet kan vara väldigt jobbigt. lördagar är hopplösa och söndagar brukar vara lite avslagna. folk börjar packa ihop

  SvaraRadera
 11. Crime time Gotland verka trevligt.

  SvaraRadera
 12. Det där med extremt mycket folk är det som avskräcker mig

  SvaraRadera
 13. Bibliotekarie skulle jag också kunna tänka mig.

  SvaraRadera
 14. Det blir första gången jag åker på bokmässan. Det ska bli kul och jag hoppas att jag står ut med att det är trångt och mycket folk. Det kan jag tycka är jobbigt.

  SvaraRadera