tisdag 22 december 2015

Eld och djupa vatten av Camilla Grebe och Åsa Träff


Beskrivning från Adlibris:

Två syskon försvinner från sina fosterhem med bara ett par veckors mellanrum. Försvinnandena är oförklarliga och snart kör utredningen fast. 
En kort tid senare hittas foton på barnen tillsammans med en främmande kvinna. 
Mysteriet tätnar när kvinnan på bilden identifieras som 29-åriga Kajsa Rantanen, som strax därefter hittas död. Vad hände Kajsa och varför finns hon på bild med de försvunna barnen?

Psykologen Siri Bergman får tillsammans med kollegorna i polisens gärningsmannaprofilgrupp i uppdrag att titta närmare på brotten. Är det en pedofil som går lös eller handlar det om någonting mycket mer komplext? 
Under några regnkalla höstveckor övergår undersökningen i en jakt på liv och död. Frågan om vem som egentligen är förövare och offer ställs på sin spets, och det blir snart tydligt att det inte finns några enkla svar.


Mina tankar:

Jag tycker om Camilla Grebe och Åsa Träffs sätt att skriva. De ger liv åt sina karaktärer och jag gillar att läsa om Siri Bergman och hennes trassliga privatliv.
Däremot saknar jag spänningen i den här boken.
Anade ganska snabbt hur det låg till med försvinnandet  av barnen och det var inga större överraskningar längs vägen.

Skulle gärna se Camilla Grebe och Åsa Träff skriva relationsromaner i stället för deckare.

Betyg:

3/5

Köp boken på Adlibris / Bokus / Cdon

2 kommentarer:

  1. Tycker som du, den var bra men lite tam. Hade kunnat vara mer spännande. Intressant tanke där, de skulle absolut kunna passa till att skriva relationsromaner.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jag gillar ju deras sätt att beskriva människor och relationer.

      Radera