tisdag 15 december 2015

In i skogen av Jean Hegland

Beskrivning från Adlibris:

Efter år av krig, miljöförstöring och resursslöseri står USA vid randen av en samhällskollaps.
Systrarna Nell och Eva lever med sina föräldrar i utkanten av det lilla samhället Redwood i norra Kalifornien. Nell förbereder sig för antagningsproven till prestigefyllda Harvard University medan Eva pressar sig själv för att bli den perfekta prima ballerinan. Sakta men säkert förändras livet runt dem när eltillförseln blir alltmer opålitlig, matleveranserna avstannar och skolorna stänger.
I väntan på att elen ska komma tillbaka och samhället börja fungera normalt igen jobbar systrarna hårt för att upprätthålla de färdigheter som behövs för att de ska kunna följa sina drömmar. Men hur länge kan man kämpa för att följa sina drömmar när världen förändras och vad händer med människan när drömmarna tar slut?Mina tankar:

In i skogen börjar väldigt bra och man kommer lätt in i boken.
Handlingen griper tag i mig och jag kan känna min egna panik växa när jag läser om samhället som kollapsar och följderna utav det.

Karaktärerna lever för hoppet och kämpar för sin överlevnad och jag som läsare känner mig i bland som jag nästan är där med dom.

Man kommer väldigt nära Nell och Eva under läsningen.
Jag  gillar sådana här historier när allt som man tar för självklart bara försvinner och när man får läsa om hur människan faktiskt ändå hittar små glädjeämnen och en vilja att överleva.

I det stora hela tyckte jag bra om In i skogen, det var ett par delar som jag inte alls förstod mig på och som gjorde historien lite konstig men bortsett från det så tyckte jag det var en bra bok.

Betyg:

3/5

Köp boken på Adlibris / Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar